Morpol overtar Jøkelfjord Laks

Illustrasjonsfoto: Røkt laks på brett. Foto: Morpol ASA

Morpol ASA har inngått avtale om å overta 100 prosent av aksjene i Jøkelfjord Laks AS.

Avtalen priser selskapet til 490 millioner kroner på gjelds- og kontantfri basis. Dette tilsvarer en egenkapitalverdi på 510 millioner kroner. Den endelige kjøpesummen vil være basert på balansen ved overtagelse og justert for endringer i netto kontantposisjon og netto arbeidskapital, opplyser Morpol ASA i en børsmelding.

Gjennomføring av transaksjonen er betinget av tilfredsstillende due dilligence og eventuell nødvendig godkjennelse fra myndighetene.

Jøkelfjord Laks AS ble stiftet i 1986 og ligger i Kvænangen kommune i Troms. Jøkelfjord Laks AS har 7 ordinære konsesjoner for produksjon av matfisk, en undervisningskonsesjon og to konsesjoner for produksjon av smolt. Selskapet har eget slakteri og pakkeri og hadde i 2010 en produksjon på 6 700 tonn laks. Produksjonen foregår på 10 lokaliteter, samtlige i Kvænangen kommune. Selskapet har ca 40 årsverk. Forventet produksjon for 2011 er om lag 7 000 tonn laks. Anleggene er selvforsynt med smolt og har en kapasitet på 1,6 millioner smolt per år.

Jøkelfjord Laks AS er anerkjent som en av de dyktigste lakseoppdretterne i Norge med forventet driftsresultat for 2010 på ca 100 millioner kroner, heter det i meldingen fra Morpol.

Gjennomføring av transaksjonen er forventet å finne sted i første halvdel av februar 2011.

– Vi er veldig glade for å ha fått en nye eier som er opptatt av å drive videre i tråd med den driftsformen som er her i dag. Vi mener at Morpol er en svært god kjøper for Jøkelfjord og vil fortsette å utvikle selskapet som en viktig aktør i lokalmiljøet, sier daglig leder og styreleder Arne Evensen i Jøkelfjord Laks.

– Vi er svært fornøyde med å gå inn i oppdrett i Norge og sikre oss en av de beste oppdretterne i landet. Vi bygger med dette videre på vår strategi om å sikre deler av vårt råvarebehov for å videreutvikle Morpol som en ledende leverandør av høy-kvalitets lakseprodukter, sier Jerzy Malek, CEO i Morpol ASA.