Nettstedet Laksefakta.no er kommet i ny drakt. På nettstedet finner du informasjon om miljøpåvirkninger fra oppdrett, kontrollsystemer, regelverk, fôrinnhold og mattrygghet.
Norge er verdens største produsent av atlantisk laks. Havbruk skaper verdier, kunnskap og arbeidsplasser langs kysten og er en bærebjelke i mange kystsamfunn.
Norsk laks er samtidig underlagt streng kontroll både i produksjonsfasen og som ferdig produkt, slik at hensyn knyttet til miljøpåvirkning og mattrygghet er ivaretatt, skriver Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) i en omtale på sine nettsider.
FHL er en av er en av aktørene som står bak nettstedet Laksefakta.no, sammen med EWOS AS, Skretting AS og Eksportutvalget for fisk.
På Laksefakta finner du svar på spørsmål av typen:
• Hvem overvåker innholdet i laksen?
• Hva består fôret av?
• Hva bestemmer om fisken har det bra, og hvilke regler gjelder?
• Hva er lakselus?
• Hvilke næringsstoffer inneholder laksen?
• Hvordan kan vi være sikre på at maten er trygg?
• Forurenser havbruk fjordene?
• Hva betyr laksen for norsk økonomi?