Sølvtrans guider lavere resultat

Høyere kostnader og forventninger om en skattesmell etter bokettersyn, gjør at Sølvtrans Holdning nå forventer lavere resultat for fjerde kvartal 2010 enn tidligere guidet.

Sølvtrans kommuniserte i rapporten for 3. kvartal 2010 at selskapet forventet å levere forbedrede rapporterte resultater på EBITDA nivå i 4. kvartal 2010, sammenlignet med 3. kvartal 2010. Rederiet leverte i 3. kvartal et EBITDA på 20,5 millioner kroner.

Høyere kostnader og ytterligere nedskrivninger

– Basert på foreløpige tall, vil ikke disse kommuniserte forventningene angående EBITDA for 4. kvartal 2010 nås, grunnet høyere driftskostnader, engangskostnader og ytterligere nedskrivninger på operasjonelle balanseposter relatert til 2009, opplyser Sølvtrans Holding ASA i en børsmelding i dag.

Faktisk EBITDA for 4. kvartal 2010 forventes nå å ende i området mellom NOK 14 mill. og NOK 18 mill.

Basert på de reduserte forventningene når det gjelder EBITDA for 2010, vil Sølvtrans være utenfor en av lånebetingelsene definert i låneavtalene. Vi har startet dialog med våre banker angående dette temaet, og forventer å oppnå et unntak ("waiver") for denne lånebetingelsen.

Videre er det besluttet, basert på en ny evaluering av markedsverdiene for Selskapets skip pr. 31.12.2010, å skrive ned den bokførte verdien på skipet Ronja Carrier med NOK 10 mill. For den resterende flåten beholdes bokførte verdier, ettersom markedsverdiene på disse skipene er høyere enn bokført verdi. Markedsverdien for hele Sølvtrans-flåten er estimert av J.J. Gran AS til å være mellom NOK 1,3 og 1,4 milliarder, mens den bokførte verdien av flåten pr. 31.12.2010 er NOK 900 mill.

Forventer skattesmell etter bokettersyn

Sølvtrans har i den senere tid hatt bokettersyn fra norske skattemyndigheter. Basert på foreløpig rapporter, har selskapet besluttet å gjøre en skatteavsetning på NOK 6,0 mill. relatert til årene 2008, 2009 og 2010.

Som tidligere annonsert, vil Sølvtrans Holding ASA offentliggjøre resultater for 4. kvartal 2010 den 17. februar 2011.

Det ble tidligere denne uken meldt at Ole Petter Brandal går av som administrerende direktør i selskapet. Roger Halsebakk er for inntil videre konstituert som daglig leder for selskapet.

Les også: Brandal slutter i Sølvtrans 24.01.2011

Om Sølvtrans Holding ASA
Sølvtrans Holding ASA er verdens største brønnbåtselskap for transport av laks og ørret. Selskapet er ledende innen "closed system"- teknologi som virker positivt for miljø, dyrevelferd og kostnadseffektivitet. Flåten består for tiden av 13 moderne brønnbåter, beskjeftiget for en stor del på lange kontrakter med ledende oppdrettsselskaper i Norge, Skottland og Canada. Sølvtrans ble etablert i 1986 og har sitt hovedkontor i Ålesund. (Kilde: Sølvtrans Holding ASA).