Lerøy ny hovedeier i Rode Beheer

Lerøy Seafood Group ASA har inngått avtale om kjøp av 50,1 prosent av aksjene i Rode Beheer BV i Holland for 15 millioner euro.

Rode er en av Hollands ledende foredlere av sjømat, herunder omfattende produksjon av røkte produkter, gravede produkter, fersk pakkede produkter samt frosne produkter basert på laks fra Norge.

- Rode er med sitt veletablerte kundenettverk innenfor Europeiske dagligvarekjeder samt flycatering og storkjøkken et selskap som passer godt inn i LSG sin strategi om å videreutvikle konsernets globale salgsnettverk, skriver Lerøy Seafood ASA i en børsmelding.

Rode hadde i 2010 en omsetning MEUR 50,6 med et tilhørende driftsresultat på MEUR 3,9 og tilsvarende et resultat etter skatt på MEUR 2,8. Selskapet har 87 ansatte og er lokalisert i byen Urk. LSG og Rode har hatt et godt samarbeid over lang tid og LSG ser frem til å videreutvikle Rode sammen med selskapets dyktige ledelse.

- Et ledd i LSG sin markedsstrategi

- Avtalen om kjøp av aksjemajoritet i Rode er et viktig ledd i videreutviklingen av LSG sin markedsstrategi som innebærer satsing på selvstendige lokale enheter sentralt plassert i viktige sjømatmarkeder. Nærhet til markedet gir muligheter for stor fleksibilitet og servicegrad overfor konsernets kunder. Rode er med sin sentrale plassering velegnet som leverandør av høykvalitets sjømat til kunder i viktige markeder som Benelux-landene, Tyskland og Frankrike. Oppkjøpet vil også tilføre vår allerede etablerte salgs og distribusjons nettverk i Europa et bredere produktsortiment, heter det i meldingen fra LSG.

LSG har med dette befestet sin stilling som en betydelig aktør på røkte og gravede produkter med en total kapasitet på mer enn 12.000 tonn ferdigvare med fabrikker i Norge, Sverige, Tyrkia og nå også i Holland. Konsernets nettverk av bearbeidingsfabrikker nasjonalt og internasjonalt vil med dette ha et årlig råstoffbehov på mer enn 60.000 tonn laks og ørret. Lerøy Seafood Group produserer i 2011 totalt 155.500 tonn (sløyd hel fisk) med laks og ørret i Norge og Skottland.

LSG vil etter dette være etablert med salg/distribusjon og produksjon i Norge, Frankrike, Sverige, Finland, Holland, Storbritannia, Portugal, Tyrkia, USA, Japan og Kina.

Avtalen er inngått med forbehold om gjennomføring av såkalt due diligence, samt styrets godkjenning av denne.