Redox vant Innovasjonsprisen 2009

Stiftelsen Nor-Fishings Innovasjonspris for 2009 ble tirsdag kveld tildelt Redox AS under en mottagelse på Rica Nidelven Hotel i Trondheim.

I år var det innsendt i alt 17 kandidater til prisen – en rekord og en dobling i forhold til tidligere år, ifølge Odd Berg, som har fungert som sekretær for jurien.

Under utdelingsseremonien uttalte Peter Gullestad, styreleder for Stiftelsen Nor-Fishings, at transport av fisk utgjorde en betydelig risiko for spredning av sykdom.

- Derfor er det svært viktig a redusere denne risikoen slik at en bærekraftig nåring kan utvikles. Vinneren av Innovasjonsprisen har utviklet et omfattende system for kvalitetskontrill innen alle funksjoner med relevanse til biosikkerhet  i transport av fisk i brønnbåter, uttalte Gullestad.

Redox AS fra Averøy har utviklet en løsning for total vannbehandling, inklusiv rengjøring av transporttanker i brønnbåter, noe som skal gi høy biosikkerhet for transport av fisk for oppdrettsnæringen. Systemet inkluderer høy grad av dokumentasjon og automatisk loggføring i forbindelse med transport og rengjøring.