AKVA group fikk kontrakt i Russland

Illustrasjonsbilde: Fôrflåte og fiskeoppdrettsmerder. Foto: AKVA group ASA

AKVA group skal levere levere merdanlegg til Russian Sea-Aquaculture LLC, for over 25 millioner kroner.

AKVA group ASA og OJSC «Russian Sea Group» har signert kontrakt for et komplett AKVA-merdanlegg for drift hos Russian Sea-Aquaculture LLC i Murmansk-regionen, opplyste AKVA group ASA i en pressemelding fredag.

Kapasitet på inntil 5.000 tonn laks

Oppdrettsanlegget skal ha en årlig produksjonskapasitet på opp til 5.000 tonn laks. Kontrakten har en totalverdi på 25,4 millioner norske kroner, og anlegget skal leveres i løpet av 1. og 2. kvartal 2012.
 
- Russland er en svært lovende region for utvidelse av laksenæringen og et satsingsområde for AKVA group fremover. Vi er stolte av å jobbe med en ledende aktør som Russian Sea-Aquaculture LLC i utviklingen av industrien i Russland og kontrakten er en milepæl for AKVA group ASA, sier Trond Williksen, konsernsjef i AKVA group ASA. 

- Vi planlegger å starte vårt første oppdrettsanlegg i 2. kvartal 2012 og er glade for å arbeide med AKVA group som våre partnere for dette prosjektet. Vi ser store fordeler med å jobbe med en veletablert aktør i bransjen. Vi tror at denne kontrakten representerer et viktig steg for utviklingen av oppdrettsnæringen i Russland, Inna Golfand, administrerende direktør i Russian Sea-Aquaculture.

Kursstigning på tynt volum

Etter at kontrakten ble kjent fredag, steg aksjene i AKVA group med hele 19,44 prosent på Oslo Børs. Men det ble i løpet av hele dagen omsatt bare rundt 5000 aksjer, til en samlet verdi av knapt 50.000 kroner, så det store kursutslaget kan knapt tillegges verdi for en illikvid aksje som AKVA.