«Frøy Junior» fra Sletta verft til oppdrag for Mowi

Frøy Junior. Foto: Frøygruppen

Rett fra Sletta verft kom arbeidsbåten «Frøy Junior» til Frøya for å klargjøres for sitt første oppdrag, før den satte kursen mot Ålesund og en tre måneders kontrakt for Mowi Sør.

«Frøy Junior» er den siste anskaffelsen til Frøygruppen fra Sletta Verft i Mjosundet, og er den hittil største aluminiumsbåten som er bygd ved verftet. Fartøyet som ble levert fra verftet 25. juni, er anskaffet med tanke på spotmarkedet i oppdrettsnæringen, og er allerede chartret for oppdrag av Mowi Sør.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Frøy Junior har en dekksplass på over 80 m2. Foto: FrøygruppenFrøy Junior har en dekksplass på over 80 m2. Foto: Frøygruppen

Det 16 meter lange og 10,5 meter brede flerbruksfartøyet, er utstyrt med to store kraner, vinsjer og utstyr, for både ankring og fortøyning av oppdrettsmerder, samt for slepeoppdrag. Et høytrykks vaskeanlegg er også å finne om bord på fartøyet som har en dekksplass på over 80 kvadratmeter. Kranen på akterdekket er på 65 tonnmeter, mens kranen midtskips er på 32 tonnmeter.

– Vi har fått en veldig fleksibel arbeidsbåt for oppdrettsnæringen, godt utstyrt og med stort arbeidsdekk, som gjør oss i stand til å ta alle operasjoner ved merdkanten, forteller den unge skipperen Eirik Skarsvåg (26) fra Frøya.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Fra venstre: Matros Stian Melhus, skipper Eirik Skarsvåg og maskinpasser Matteus Flaahammer. Styrmann Richard Sørensen fra Senja er også kommet om bord når fartøyet tar fatt på sitt første oppdrag fredag. Foto: FrøygruppenFra venstre: Matros Stian Melhus, skipper Eirik Skarsvåg og maskinpasser Matteus Flaahammer. Styrmann Richard Sørensen fra Senja er også kommet om bord når fartøyet tar fatt på sitt første oppdrag fredag. Foto: Frøygruppen

På den første turen har Skarsvåg med seg maskinpasser Matteus Flaahammer på 21 år, nettopp ferdig med styrmannsskolen og to års fartstid i Frøygruppen, samt hitterværingen Stian Melhus på 23 år, som nettopp er ferdig med to års læretid som matros. Alle de tre karene her har jobbet sammen om bord i andre fartøy i Frøygruppen og kjenner båt og utstyr godt.

Da de ankom Ålesund onsdag ettermiddag, mønstret sistemann, styrmann Richard Sørensen (32) fra Senja om bord. Det er hans første tørn i Frøygruppen, men han har mange års erfaring om bord i tilsvarende fartøyer. Fredag skal fartøyet i arbeid ved et av Mowi ASA sine anlegg.

– Vi starter med notbytte på fredag og fortsetter med døgnavlusning på lørdag, forteller skipper Skarsvåg.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Frøy Junior er beregnet for flerbruksoppdrag i havbruksnæringen. Foto: FrøygruppenFrøy Junior er beregnet for flerbruksoppdrag i havbruksnæringen. Foto: Frøygruppen

«Frøy Junior» er beregnet for flerbruksoppdrag og er med to thrustere på 50 hk, bygget for å ha gode manøvreringsegenskaper

– Fartøy og mannskap vil ta oppdrag på ulike oppdrettsanlegg langs hele norskekysten, sier driftskoordinator Andreas Vatn i Frøy Akvaressurs AS.