Første utsett av laks i havfarmen

Sommernatten i Hadsel viste seg fra sin aller beste side da den første laksen kom om bord i havfarmen. Foto: Nordlaks

Natt til 25. juli gjennomførte Nordlaks den første leveransen av laks til havfarmen «Jostein Albert». I løpet av denne uken vil tre av seks enheter bli tatt i bruk, og utsettet er i rute til å bli fullført i løpet av august måned.

Seks uker etter ankomst til Norge, er den første laksen nå satt ut i havfarmen «Jostein Albert». Forberedelsene for utsett av fisk i havfarmen har gått etter planen, skriver Nordlaks i en pressemelding.

Kaptein André Grøtta. Foto: NordlaksKaptein André Grøtta. Foto: Nordlaks– Frem til nå har det vært en hektisk periode med mye personell om bord for ferdigstilling en og klargjøring for utsett. Vi har prioritert å få fisken inn, og vi er i rute til å være ferdig med utsettet innen september, sier kaptein André Grøtta i Nordlaks.

Laksen som så langt er satt ut i havfarmen, er om lag 2 kilo i gjennomsnitt, og er flyttet fra oppvekstlokaliteten Grøtøya ved Fiskebøl i Hadsel.

– Det er så langt flyttet fisk inn i to av seks enheter i havfarmen. Det er nå om lag 20 personer som jobber om bord, og det vil være ekstra servicefolk om bord enda i en periode fremover. Stadig er det en del jobb som gjenstår før havfarmen er helt klar og vi har fått på plass all fisken, men nå nærmer vi oss mer og mer en normal driftssituasjon, fortsetter Grøtta.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Brønnbåten Inter Nord ankommer Ytre Hadseløy og havfarmen. Foto: NordlaksBrønnbåten Inter Nord ankommer Ytre Hadseløy og havfarmen. Foto: Nordlaks

– Fisken trives

Fisken overvåkes og fôres fra Nordlaks sin operasjonssentral på Børøya i Hadsel.

– Fisken er flyttet fra 100-meters merder på Grøtøya, så nå har den veldig mye mer plass å boltre seg på i havfarmen. Det har vært veldig fint vær i Vesterålen den siste uka - og vi har blikkstille hav selv på Ytre Hadseløy, sier Trude Lind, som er sjef for Nordlaks Oppdrett sin operasjonssentral.

Trude Lind. Foto: Marius FiskumTrude Lind. Foto: Marius Fiskum– Fisken responderte veldig godt på fôring umiddelbart etter flyttingen og har fordelt seg fint utover både i bredde og dybde. Alt tilsier at fisken trives, sier Lind.

Målet er at det i løpet av august måned, skal være satt ut i alt 2,3 millioner laks i havfarmen. Den første slaktingen vil etter planen skje rundt nyttår.