Intership kontraherer ny brønnbåt og inngår langtidskontrakt

Den nye brønnbåten skal leveres til Intership i 2022 og får en lastekapasitet på 2.200 m3. Illustrasjon: NSK Ship Design

Hareid: Brønnbåtrederiet Intership har kontrahert en ny brønnbåt og samtidig inngått en langtidsavtale med Mowi Canada Øst. Brønnbåten vil ha en lastekapasitet på 2.200 m3 og skal leveres i første kvartal av 2022.

Det nye fartøyet er designet av NSK Ship Design og skal bygges ved verftet Zamakona Yards Bilbao i Spania. I tillegg til å ha fokus på god fiskehelse og å unngå smittespredning, vil fartøyet utstyres med et helintegrert ferskvannsanlegg med stor produksjonskapasitet i forhold til brønnstørrelsen, skriver Intership AS i en pressemelding.

Dette blir den andre båten med ferskvannsanlegg til Intership, i tillegg til anlegget på «Inter Caledonia», som kom i drift i 2016.

Ole Peter Brandal, daglig leder i Intership AS. Foto: IntershipOle Peter Brandal, daglig leder i Intership AS. Foto: Intership– Det er med stor glede at vi deler denne nyheten. I tillegg til å bygge enda en brønnbåt, har vi igjen fått fornyet tillit hos vår mangeårige kunde, Mowi. Etter at fartøyet er levert, vil vi ha to båter i operasjon for samme kunde, på Canadas østkyst, sier daglig leder Ole Peter Brandal i Intership AS.

Om Intership
Intership ble etablert i 2014 og har erfart solid vekst siden oppstarten. Selskapet tilbyr en moderne flåte med innovativ teknologi for bærekraftig håndtering, behandling og transport av fisk. Etter overtakelsen av nybygget, vil den totale flåtekapasiteten øke til godt over 13.000 m3 fordelt på 8 brønnbåter. Fartøyene opererer i Norge, Chile, Skottland, Island og på både øst- og vestkysten av Canada.

Kilde: Intership