450 tonn lutefisk til jul

Taste of North AS produserer lutefisk for fullt, i det som tidligere var lokalene til Brødrene Hveding på Korsnes i Tysfjord.

Lutefisken til jul er sikra og julemiddagen kan smake som før. Bare navnet på produsenten blir nytt.

Les også: Brødrene Hveding melder oppbud

Taste of North

Br. Hveding AS meldte oppbud i sommer, etter 60 års drift. Konkursen kom bare 1 år etter at torskeoppdretteren Sponfish kjøpte seg opp til 80 prosent eierandel i selskapet.

Senere gikk Taste of North inn som leietaker i lokalene, et selskap med Sigurd Rydland i spissen, som tidligere var daglig leder for Brødrene Hveding.

Taste of North kjøpte varelageret fra konkursboet og vil i løpet av året vurdere om de også skal kjøpe lokalene. I første omgang leier de lokalene fra konkursboet, meldte NRK Nordland tidligere i høst.

Mange i bygda Korsnes ble arbeidsledige eller på annen måte berørt da Brødrene Hveding meldte oppbud, men nå er sorg og skuffelse over konkursen snudd til glede i bygda, melder NRK Nordland.

450 tonn

Selskapet Taste of North AS, med daglig leder Sigurd Rydland, har nå fått liv i fabrikken igjen, og tar sikte på å produsere 450 tonn lutefisk frem til jul.

– Det er veldig bra her nå og de 16 ansatte er svært godt motiverte. Her er det ingen fravær, så nå skal vi bevise at det er liv laga for lutefiskproduksjon på Korsnes, sier Rydland.

Også boknafisk og tørrfisksnacks

Taste of North har svært god tilgang på råstoff, skriver NRK.

– Kvaliteten på tørrfisken er spesielt god, og dessuten har vi åpnet fiskemottaket på kaia her, så vi får også inn fersk fisk, sier Rydland.

Men det er ikke bare lutefisk til jul som produseres på Korsnes.

– Nei, vil lager både boknafisk og tørrfisksnacks, forteller daglig leder Sigurd Rydland til NRK.