J. M. Nilsen begjærer oppbud

Fiskemottaket J. M. Nilsen på Nordmela på Andøya begjærer oppbud, grunnet store tap på saltfisk og torsk.

– Det er tungt å bittert å måtte begjære oppbud for familiekonsernet, sier Ole Johnny Nilsen til Andøyposten, i følge NRK Nordland.

J.M. Nilsennavnet har helt siden 1927 vært knyttet til Nordmela og drift av fiskemottak.

Bakgrunnen for at de begjærer oppbud, er den vanskelige situasjonen i fiskeindustrien med markedssvikt innen saltfisk- og torskesektoren, forteller Nilsen.

– Vi har jobbet intenst for å unngå dette, men nå var det dessverre ingen annen utvei enn å gå den tunge veien til skifteretten, sier Nilsen.

– Omsetningen stoppet opp

Saltfiskomsetningen for flere fiskeslag har vært spesielt vanskelig siden høsten 2008. Den generelle omsetningen av saltfisk og torsk stoppet helt opp sist vinter, og førte til stor lageroppbygging.

– Nå er all torsk som ble kjøpt sist vinter solgt, men til store tap. Styret konstaterer at videre drift er umulig og man har dessverre måttet levere oppbudsbegjæring, sier Nilsen ifølge NRK.

– Likviditetsordningen kom ikke

– Vi håpet i det lengste at prisene skulle gå opp ut over høsten, men vi må bare konstatere at tapene ble for store, og at oppbud var eneste mulighet. Vi ventet og ventet på den varslede likviditetslånsordninga fra regjeringa - men den kom dessverre ikke, sier Nilsen til Andøyposten.

Les også: Betingelser for likviditetslåneordningen

Jobber for ny drift

Onsdag formiddag ble de ansatte i selskapet orientert om denne beslutninga, og utpå ettermiddagen ble fiskerne orientert om det samme i et eget møte med dem.

– Vi jobber med å etablere ny virksomhet, og har et sterkt ønske om å ivareta de ansatte, slik at vi kan få ny aktivitet på anlegget. Det er svært viktig for flåten her på Nordmela at anlegget kommer i ordinær drift igjen, sier Ole Johnny Nilsen til avisa, ifølge NRK.