Sjømatmessen i Tokyo er i gang

Sjømatmessen i Tokyo er i gang, i et japanmarked med positiv utvikling for Norsk Sjømat.

Den 11. Japan International Seafood and Technology Expo (populært kalt “Tokyo Seafood Show”) er i gang.

Norsk Sjømat er som alltid tilstede med EFFs stand, og Norges ambassadør til Japan, Arne R. Walther, klippet snorene under den formelle åpningen på onsdag, melder Eksportutvalget for fisk (EFF).

Japan er inne i en vanskelig økonomisk situasjon, noe som får effekter på mange felt, også for omsetningen i varehandelen.

For Norsk Sjømat derimot er det positiv utvikling over nesten hele linjen. Eksportverdien i første halvår er opp 40% i forhold til i fjor, noe som ikke kun skyldes at lodda er tilbake.

Laks har så langt i år økt med 8 % i volum, makrell-eksporten er opp i verdi på grunn av bedre priser, og kongekrabbe er kraftig opp i forhold til i fjor. Kun ørret har falt noe i volum, men også her er totalverdien opp p.g.a. prisnivået.

Eksportutvalget for fisk har løpende markedsaktiviteter for laks, ørret og makrell i både detaljist og restaurant-segmentene, noe som er en viktig faktor for å utnytte mulighetene i et marked som varierer , men som fortsatt er ett av verdens største sjømatmarkeder og der Norsk Sjømat har en sterk profil - som utnyttes.