Torsdag 22. april tok Qatar Airways av fra Bodø Lufthavn, med kurs mot sjømatmarkedene i Asia.
Til tross for et svært krevende år, eksporterte Norge 2,7 millioner tonn sjømat for 105,7 milliarder kroner i 2020.
Kinesiske myndigheter har varslet om nye krav til helsesertifikatet for eksport av sjømat til Kina og til listeføringen av godkjente virksomheter.
Forskere ved NORCE, Havforskningsinstituttet og NILU har funnet mikroplast i filet og lever hos oppdrettslaks, villaks og fjellørret.
Det skjer eit nokså omfattande ulovleg sal av sjømat ifølgje Fiskeridirektoratet.
Det er nå fastsatt en ny mateksportforskrift som gjelder all norsk mat.
I årets seks første måneder eksporterte Norge sjømat for 52,9 milliarder kroner.
Forskarar har for første gong kartlagt innhald av miljøgifter i norsk breiflabb, lyr og raudspette.
Forsøk på overvektige mus, viser at proteiner fra torsk og melk kan hindre utvikling av fedme.
Havforskningsinstituttet har undersøkt taskekrabber fra både Sør- og Nord-Norge.
All matvareproduksjon og hele verdikjeden er samfunnskritisk, bekrefter NFD overfor matvarebransjen
I februar 2020 eksporterte Norge sjømat for 9,3 milliarder kroner, en økning på 1,4 milliarder kroner.
Ny rapport: Forskere har foretatt en oppdatering av livsløpsanalysen for norsk villfisk, oppdrettsfisk, reker og krabbe med tall fra 2017.
Mattilsynet har laget veileder som skal bidra til at alle kjedeledd følger reglene om sporbarhet.
Endringen gjelder for varer produsert etter 15. januar 2020.
Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik åpnet Sjømatdagene på Hell.
En ny sertifiseringsordning tar opp konkurransen med MSC om sertifisering av bærekraft.
Den viser en ny rapport fra KPMG, som har gransket Mattilsynets tilsynsvirksomhet.
Eksporten av sjømat vil denne uken passere 100 milliarder kroner for første gang.
Mattilsynet har kartlagt nivået av miljøgifter i fisk og sjømat i Førdefjorden.
Side 1 av 23