Torsdag 22. april tok Qatar Airways av fra Bodø Lufthavn, med kurs mot sjømatmarkedene i Asia.
Mattilsynet gjennomfører i 2021 ein tilsynskampanje i alle lakseslakteria.
Til tross for et svært krevende år, eksporterte Norge 2,7 millioner tonn sjømat for 105,7 milliarder kroner i 2020.
Kinesiske myndigheter har varslet om nye krav til helsesertifikatet for eksport av sjømat til Kina og til listeføringen av godkjente virksomheter.
Forskere ved NORCE, Havforskningsinstituttet og NILU har funnet mikroplast i filet og lever hos oppdrettslaks, villaks og fjellørret.
Det skjer eit nokså omfattande ulovleg sal av sjømat ifølgje Fiskeridirektoratet.
Det er nå fastsatt en ny mateksportforskrift som gjelder all norsk mat.
I årets seks første måneder eksporterte Norge sjømat for 52,9 milliarder kroner.
Forskarar har for første gong kartlagt innhald av miljøgifter i norsk breiflabb, lyr og raudspette.
En ny Norsk Standard skal hjelpe produsenter av fiskeoljer til tidlig å oppdage avvik i lukt og smak.
Forsøk på overvektige mus, viser at proteiner fra torsk og melk kan hindre utvikling av fedme.
Havforskningsinstituttet har undersøkt taskekrabber fra både Sør- og Nord-Norge.
All matvareproduksjon og hele verdikjeden er samfunnskritisk, bekrefter Nærings- og fiskeridepartementet til matvarebransjen.
I februar 2020 eksporterte Norge sjømat for 9,3 milliarder kroner, en økning på 1,4 milliarder kroner.
Ny rapport: Forskere har foretatt en oppdatering av livsløpsanalysen for norsk villfisk, oppdrettsfisk, reker og krabbe med tall fra 2017.
Mattilsynet har laget veileder som skal bidra til at alle kjedeledd følger reglene om sporbarhet.
Endringen gjelder for varer produsert etter 15. januar 2020.
Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik åpnet Sjømatdagene på Hell.
Kollagentilskudd er svært etterspurt som helsekost. Nå kan dette proteinet bli god butikk også for fiskeindustri og andre matprodusenter.
En ny sertifiseringsordning tar opp konkurransen med MSC om sertifisering av bærekraft.
Side 1 av 28