Det er i 2010 og 2011 funnet høye nivåer av kadmium i klokjøtt fra taskekrabbe.
Ny kartlegging viser lavt innhold av fremmed-stoffer og god mikrobiologisk kvalitet.
I høst gjennomfører Eksportutvalget for fisk tre ulike kampanjer i Norge.
Mattilsynets distriktskontor i Oslo har i sommer hatt fokus på sushirestauranter.
Viking Fjord og Slakteriet Brekke er midler-tidig utestengt fra det russiske markedet.
Mattilsynet endrer hygieneregelverket for blant annet fisk og sjøsnegler.
Det kan nå brukes en kjemisk metode for undersøkelse av marine biotoksiner i skjell.
Forsøk tyder på at lakseprotein kan bidra til å redusere overvekt og risiko for diabetes.
Fiskeolje kan bidra til å redusere overvekt. Men sukker i kosten kan redusere effekten.
VKM mener anbefalinger bør skille mellom marine og vegetabilske omega-3 fettsyrer.
EFF har nå utviklet nye retningslinjer for bruk av merket «NORGE – Seafood from Norway».
Midler fra tildeling av laksekonsesjoner i Troms, går til næringsutvikling i fylket.
Shalini Jayashankar tek doktorgraden med ei avhandling om kvikksølv og næring i sjømat.
Fiskeri- og havbrukspolitikken skal få en hel-hetlig gjennomgang i en ny stortingsmelding.
EFF og Glea AS markerte «kick-off» for Norsk Tørrfisk i Portugal på et arrangement i Lisboa.
Hittil i år er det eksportert sjømat for 22 milliarder kroner, en økning på 2,3 milliarder.
Gjennom nettsiden Godfisk.no formidler EFF matglede til rekordmange.
Et større utvalg av sjømat i forbrukerpakninger, gjør at nordmenn vil grille enda mer.
Eksportutvalget for fisk løfter fram norsk laks og makrell i årets sommerkampanje.
Årets vinnere av Fiskesprells filmkonkurranse «Filmsprell med fiskesprell» er kåret.
Side 9 av 23