Aqua Nor: Torsdag ble vinnerne av NM i røkt og gravet laks 2009 kåret.
NIFES har startet analysearbeidet av sjømat fanget i områdene ved det havarerte lasteskipet ”Full City” utenfor Langesund, slik at mattryggheten kan vurderes.
Det har definitivt ikke vært feriestille i norsk sjømatnæring i juli måned. Med en sjømateksport på hele 3,3 milliarder kroner i juli er veksten på 28 prosent sammenlignet med 2008.
Sjømatmessen i Tokyo er i gang, i et japanmarked med positiv utvikling for Norsk Sjømat.
I ei ny brosjyre kan du lese meir om kva for sjømat du kan ete og kva for sjømat du ikkje bør ete når maten er fanga i Grenlandsfjordane.
Eitt nytt marknadsretta prosjekt skal sjå på korleis kravet til berekraft påverkar handlingane både til forbrukarane og kjedene.
Eksportverdien av norsk sjømat var første halvår 2009 på 20,6 milliarder kroner. Ifølge tall fra Eksportutvalget for fisk er det 2,9 milliarder kroner over rekorden som ble satt i 2008.
I løpet av det siste året har flere enn 1.000 barnehageansatte lært hvordan og hvorfor de skal sette mer sjømat på menyen.
Fra en spennende sjømatmeny kan publikum på Buktafestivalene i Tromsø velge blant annet fiskesuppe, hvalburger og «fesk og potedes».
Fiskeri- og Havbruksnæringens Forskningsfond (FHF), set i desse dagar i gong eit prosjekt for å sjå på korleis ein kan gjennomføre suksessfull produktdifferensiering i sjømatnæringa.
Den norske matindustrien står foran mange utfordringer. Nå har bransjen samlet seg for å etablere en felles norsk forsknings- og utviklingsstrategi, gjennom Food for Life.
Produsentene kan selv velge om de vil merke matvarene sine med Nøkkelhullet. Dersom de gjør det, må det være i overensstemmelse med kriteriene i Nøkkelhullsforskriften.
Det skal bli enklere for forbrukerne å finne sunnere alternativer når de handler mat. Den 17. juni fastsettes forskriften om Nøkkelhullet.
Side 23 av 23