Sjømat har en naturlig plass i et balansert og variert kosthold. Likevel, vi spiser for lite fisk.
Nordiske forbrukere vil ha mer nøkkelhullsmat, viser ny rapport.
FHFs fagsamling for innenlandsmarkedet ble arrangert 9. juni. Se foredragene her.
Uttakene til årets finale i NM i Sjømat er ferdiggjort og finalistene er klare.
Eksportutvalget for fisk har nettopp lansert en kampanje for Norsk Laks i Frankrike.
Et nytt senter for omega-3 forskning kan se dagens lys.
En arbeidsgruppen har sett på fremtidig organisering av eSporingeløsningen.
Fylkesmannen i Nordland ser alvorlig på at det er funnet for mye kadmium i krabber fra Salten.
Det ble full retrett fra helsekostkjeden, etter den famøse markedkampanjen.
Ny doktorgrad: Asbjørn Warvik Rørtveits avhandling omhandler valg av middagsmat.
Nofima-forskeren Joop Luten er utnevnt til professor i sjømat ved Universitetet i Wageningen.
Noen kostholdsråd kan bli revidert etter nye analyser av sjømat.
Kampen mot lakselus fortsetter. Men Mattilsynet er ikke bekymret for mattryggheten.
Forskere vurderer bruk av bakteriofager mot Listeria i mat.
Det siste halvåret har mesterkokk Gunnar Hvarnes og forskere samarbeidet om å perfeksjonere maten Hvarnes serverte i Bocuse d’Or.
Professor og ledende ekspert vurderer fiskeoppdrett som en vinner blant matprodusentene.
HSH og de fire store dagligvarekjedene, mener det er uaktuelt og uansvarlig å gå til noen form for boikott av oppdrettsfisk, slik Norges Miljøvernforbund oppfordrer til.
Mattilsynet fant 80 tonn sei av svært dårlig kvalitet hos Nergård Sørøya AS i Kongsfjord.
KRISTIANSUND: På Midtnorsk Fiskerikonferanse argumenterte fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen for sin visjon om at Noreg skal bli verdas beste sjømatnasjon.
I mai 2010 ble det eksportert sjømat for 3,9 milliarder kroner. Dette er en økning på 568 millioner eller 17 prosent i forhold til mai 2009.
Side 18 av 23