Daglig tilskudd av astaxanthin, pigmentet som gir laksen rosa farge, kan beskytte DNA fra skader og øke immunresponsen hos friske unge kvinner, viser ny studie.
Helse- og omsorgsdepartementet har oppnevnt vitenskapskomité for mattrygghet for perioden 2010 til 2013.
eSporingsprosjektet - utvikling av en løsning for elektronisk sporing av mat - har fått et eget nettsted på regjeringen.no.
Statssekretær Vidar Ulriksen deltek på sjømatmessa i Brussel på opningsdagen 27. april.
Det er trygt å spise villfisk som har beitet i nærheten av oppdrettsanlegg som bruker flubenzuroner mot lakselus.
Forskere ved Havforskningsinstituttet har vurdert hvilke helse og miljøeffekter bruk av flubenzuroner kan ha.
Kvalitetsindeksmetoden QIM kan ved hjelp av objektive, sensoriske vurderinger, hurtig angi hvor fersk et parti fisk er.
Den russiske veterinærtjenesten har bedt Mattilsynet om å legge til rette for inspeksjoner av alle 25 laksevirksomheter som per i dag er godkjent for eksport til Russland.
Det er flere fordeler med linefiske sammenlignet med trålfangst, mener forskere som både har analysert fiskekvalitet og laget et miljøregnskap.
Coop Norge selger miljømerket hvitfisk fra Domstein. Men blant prisbevisste norske forbrukere, tar det tid å innarbeide produkter fra bærekraftig fiske.
Mattilsynet har nå fastsatt forskrift om fra hvilke tredjestater det kan importeres muslinger og fiskerivarer fra.
Det er ikke tillatt å omsette partier av fisk som overskrider grenseverdiene, presiserer fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.
Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) har ledet arbeidet med undersøkelser av fremmedstoffer i blåkveite.
Mattilsynet ser for øyeblikket ingen risiko i forbindelse med det vulkanske støvet fra Island, men følger situasjonen nøye i tiden som kommer.
EFSA, EUs mattrygghetsorgan, har vurdert risikoen for å få allergiske reaksjoner som følge av parasitter i fisk og fiskeprodukter.
Mattilsynet sender nå på høring en ny forskrift om legemiddelrester i næringsmidler fra dyr.
Med inspirasjonsheftet «Å formidle det nordiske kjøkken», ønsker prosjektgruppa for Ny Nordisk Mat å inspirere til en bevisst språkbruk.
Norge eksporterte sjømat til en verdi av 12,4 milliarder kroner første kvartal i år.
Fiskeri- og havbruksnæringa skal verte ein sentral del av Noregs kunnskaps- og kompetanseøkonomi, seier statssekretær Vidar Ulriksen.
Det har blitt hevdet at fryseteknologien CAS fra Japan, kan fryse ned fisk uten at cellene i produktet skades. Et forskningsforsøk klarte ikke å dokumentere denne påstanden.
Side 20 av 23