Novembertallene fra Eksportutvalget for fisk viser at eksportrekorden fra 2008 allerede er slått med over en milliard kroner.
Et miljøregnskap viser at sjømatproduksjon fører til begrensede utslipp av klimagasser i forhold til annen, sammenlignbar matvareproduksjon.
Vanlige bakterier kan hjelpe sykdomsfremkallende bakterier til å trives på overflater, viser nye studier ved Nofima Mat.
Et helhetlig miljøregnskap over sentrale volumprodukter fra norsk fiskeri- og havbruksnæring, vil bli fremlagt i et møte 3. desember 2009.
Det ble i oktober eksportert sjømat for 4,9 milliarder kroner, noe som er en økning på 35 millioner kroner eller i underkant av 1 prosent sammenlignet med oktober i fjor.
Finalen i kokkekonkurransen Singapore Young Chef Games 2009 ble svært spennende og vellykket.
Sjømatprisen 2009 gikk til produktet SALMA fra Salmon Brands AS.
Torsdag 15. oktober 2009 disputerer Trude Berg Andersen for ph.d.-graden ved Universitetet i Stavanger (UiS), med avhandlingen Empirical studies on Natural Resource Markets.
Suempol Norge som driv lakserøykeri i Polen, har funne Listeria i 20 prosent av fisk importert frå Norge.
Hittil i år er det eksportert sjømat for 30,6 milliarder kroner fra Norge, noe som er 4,7 milliarder og 18 prosent mer enn i samme periode i 2008.
Et gratis dansk dataprogram kan brukes til å forutsi holdbarheten for et fiskeprodukt, eller til å fastslå hvor lang holdbarhetstid et fiskeprodukt bør ha.
Innovasjon Norge og NHH tilbyr en ettårig utdanning i markedskompetanse for sjømatnæringen. 16. november er søknadsfrist for neste inntak.
Representanter fra den russiske veterinærtjenesten, kommer onsdag til Norge for å inspisere to krabbevirksomheter og to laksevirksomheter.
Christer Foldnes ble lørdag kåret til «Årets Sjømatkokk» under Sjømat for alle i Bergen.
For femte år på rad blir norsk sjømat tilberedt på TV-skjermer over hele verden.
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond tildeler stipendier til master-, diplom- og kandidatoppgaver. Neste søknadsfrist er 15. september 2009.
På Trygg-Mat-dagen i Trondheim nylig, uttrykte Ståle Høyem i den polske røykelaksprodusenten Suempol, skepsis til de nye slaktemetodene.
Nordmenn har importert en global mattrend fra øst, som gir norsk laks nok en hjemmeseier.
Det tidligere omtalte nøkkelhull-merket, som skal gjøre det lettere for forbrukerne å velge sunn mat, kommer nå i butikkene.
Eksportutvalget for fisk skal i høst kjøre promosjonen "The Eight Immortals Crossing The Sea" for Norsk Laks i Kina.
Side 22 av 23