Det å utvikle raske in-line teknikker for måling av matkvalitet er utfordrende.
Russisk veterinærtjeneste har godkjent tre nye slakterier for eksport av laks til Russland.
Nye forsøk viser at et skyggenett for tørrfisk utendørs, kan gi bedre fisk.
«Ramsays isfisk» og «Chilensk Blåskjell» er nå tatt inn i forskriften.
Biråstoff kan utnyttes til ingredienser som kitin/kitosan og smaksstoffer.
Se ny rapport om blodtrykkssenkende og antioksidative peptider i marint råstoff.
Pronova BioPharma ASA har sikret seg et nytt patent i USA.
Eksportverdien av norsk sjømat økte med 3,6 mrd. kr til 24 mrd. kr i første halvår 2010.
Landbruks og fiskeriministeren ville vite mer om bruken av stoffet diflubenzuron oppdrett.
VKM mener at mattrygghetsaspektet ikke bør begrenses til kun å omfatte kostråd om fisk.
Eksportutvalget for fisk er gjort oppmerksom på at Vietnam iverksetter nytt importregime.
BEWI og Vartdal Plast lanserer nå en ny emballasje for transport av laks.
NSL håper de nye kostrådene fra Ernæringsrådet, vil føre til endringer for offentlig finansiert markedsføring av mat.
Mattilsynet opphever nå også kostholdsrådene for blåskjell.
Organisasjonen Storby Marin skal de neste to årene ledes fra Tromsø.
Nasjonalt råd for ernæring sitt forslag til nye kostholdsråd, med anbefalinger om å spise mer fisk, blir godt mottatt hos FHL.
Ekportutvalget for fisk går hardt ut mot yrkesaksjonist Kurt Oddkalv og Norges Miljøvernforbund.
Ny doktorgrad: Anette McLeod har i sitt doktorgradsarbeid studert den industrielt viktige melkesyrebakterien, Lactobacillus sakei.
Veterinærinstituttet, Universitetet i Oslo og Nofima mat har sammen opprettet Norsk senter for biofilmforskning.
Eksportutvalget for fisk vil gjøre Norsk Laks og Sild til «sommerslagere» i Russland.
Side 17 av 23