NSL håper de nye kostrådene fra Ernæringsrådet, vil føre til endringer for offentlig finansiert markedsføring av mat.
I et utkast til nye kostråd som Nasjonalt råd for ernæring (Ernæringsrådet) kom med i mai i år, er det anbefalt at folk spiser mer fisk og mindre rødt kjøtt.
– Politikk på kollisjonskurs med anbefalinger
Kari Merete Griegel, Fagsjef Innland i Norske Sjømatbedrifters Landsforening. Foto: NSL– Norske myndigheter fører i dag en politikk som er på kollisjonskurs med anbefalingene fra Nasjonal råd for ernæring.
Der sier Kari Merete Griegel, fagsjef Innland i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL), i en pressemelding.
Utkastet fra Ernæringsrådet inneholder blant annet følgende to avsnitt:
- Vel halvparten av den norske befolkning spiser mer rødt kjøtt enn anbefalt
- Omkring halvparten av den norske befolkning spiser mindre fisk enn anbefalt
– Landbruket får mer enn 100 millioner kroner i årlig støtte fra den norske stat for å markedsføre sine produkter i Norge. - Fiskerinæringen mottar ingen slik støtte, og det sier seg selv at noe må gjøres fra øverste hold for å skape endring i spisevanene.
– Vi håper at dette omsider vil føre til at myndighetene gjør noe med offentlig finansiert markedsføringen av mat i Norge. Sett fra fiskerinæringen sitt ståsted, så kan dette bare bli bedre, sier Griegel.
Les også: Forslag til nye kostholdsråd 12.05.2010