Riktig lagring av råvarer og god hygiene, er viktig for å unngå at sushi inneholder listeriabakterien i mengder som kan føre til sykdom.
Helsefordelene ved å spise fisk oppveier de ubetydelige risikoene.
En ny undersøkelse viser høye nivåer av kvikksølv i dypvannsfisk i Hardangerfjorden.
Mattilsynet fraråder ikke lenger gravide å spise hvalkjøtt, da innholdet av kvikksølv er redusert.
Nye undersøkelser viser at det er trygt å spise sild og makrell fra Grenlandsfjordene.
Mattilsynet advarer mot å spise krabbeinnmat fra områder i Sandefjordsfjorden.
Mattilsynet advarer mot å spise skrubbe og ørret fra Drammensfjorden.
Mattilsynet opphever kostholdsrådet for sjømat fra Trondheim havneområde.
Gravide som spiser fisk reduserer risikoen for å få barn med for lav fødselsvekt.
Det er i 2010 og 2011 funnet høye nivåer av kadmium i klokjøtt fra taskekrabbe.
VKM mener anbefalinger bør skille mellom marine og vegetabilske omega-3 fettsyrer.
Nye kostråd: Helheten i kostholdet er det viktigste for helsen, mener Helsedirektoratet.
Konsum av brosme og lange fra deler av Hardanger eller skjell fra Sørfjoren frarådes.
Sørfjorden: Kvikksølvnivåer fem ganger høyere enn grenseverdien er målt i brosme.
VKM har vurdert hvor mange krabber voksne kan spise i løpet av ett år uten helserisiko.
Eventuell helsefare ved inntak av harske marine oljer, er nå til vurdering for Mattilsynet.
Det har kommet inn rundt 100 kommentarer til utkastet til nye kostholdsråd.
VKM mener at mattrygghetsaspektet ikke bør begrenses til kun å omfatte kostråd om fisk.
NSL håper de nye kostrådene fra Ernæringsrådet, vil føre til endringer for offentlig finansiert markedsføring av mat.
Mattilsynet opphever nå også kostholdsrådene for blåskjell.
Side 1 av 2