Fredag 28. mai gikk EFFs årlige Seafood Conference av stabelen i Tokyo, for 8. året på rad.
Ledere i forskningsplattformen SEAFOODplus, forsvarer oppdrettsnæringens rolle som leverandør av ideell sunn mat.
Fiskeri- og havbruksnæringen skaper nå tilnærmet like store verdier i annen industri som i egen næring, viser en ny analyse.
Nasjonalt råd for ernæring har nå lagt fram forslag til nye kostråd.
Foreløpige tall viser at bare åtte oppdrettsanlegg langs norskekysten hittil i år har brukt de to godkjente legemidlene mot lakselus som deler av pressen betegner som «omstridt».
Etter auka bruk av lusemidlar i fiskeoppdrett, har NIFES på oppdrag frå Mattilsynet, undersøkt fleire prøvar for dei kitinhemmande lusemidla diflu- og teflubenzuron.
Emballasjen skal oppfylle mange ønsker. På Matpakking – Nofimas første fagdag om emballering var miljø, design og teknologiske nyvinninger i fokus.
Svenske forskere har funnet nervegiften BMAA i fisk og muslinger fra Østersjøen.
Helsekostkjeden Life Scandinavia trekker omstridt kampanje for omega-3 tilskudd, etter at Eksportutvalget for fisk besluttet å ta saken inn for domstolen.
I april ble det eksportert sjømat for 3,7 milliarder kroner. Det er en økning på 340 millioner eller 10 prosent i forhold til april 2009.
Dagens situasjon for å unngå Listeria i norsk laks, er nylig kartlagt.
Informasjonsheftet Hav og Helse, som på en lettfattelig måte oppsummerer sammenhengen mellom sjømat og helse, gis nå ut på engelsk.
Hvilke tiltak kan settes inn i oppdretts- og slaktefasen for å forbedre kvaliteten på den ferdige laksefileten?
I samarbeid med laksenæringen starter Nofima Marin nå et større prosjekt for å sikre bedre kvalitet av laksefilet helt frem til forbruker.
Vulkanutbruddet på Island og spredning av vulkanaske, vil sannsynligvis ikke påvirke mattryggheten med fisk, mener NIFES.
RUBIN har fått utarbeidet en ny rapport om muligheter for marine proteiner i det amerikanske helse- og ernæringsmarkedet.
Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) konstaterte lave nivåer av fremmedstoffer i oppdrettsfisk i 2009, og en nedgang for sum dioksiner.
Et nordisk kjøkken vokser fram. I media, på restaurantene, i kantinene og på kjøkkenet hjemme skjer utviklingen.
Det åpnes nå for en ny runde med norsk-russisk inspeksjon av nye laksevirksomheter.
Helsedirektoratet mener det er lavere risiko for hjerte- og karsykdom med fisk på menyen, og anbefaler befolkningen å bytte ut en del av kjøttet med fisk.
Side 19 av 23