Fiskesprell premierer filmskapere

Fiskesprell har kåret ungdomsskolene i Godvik, Hinna, Melbu, Mo og Namsos som årets vinnere med kortfilmer i konkurransen «Filmsprell med fiskesprell».

Vinnerne ble kåret av en kyndig jury bestående av Astrid Haugslett, blant annet kjent fra TV-serien «Ugler i Mosen», Helga Marie Johnsen fra Kulinarisk Akademi, skuespiller Ketil Høegh, blant annet kjent fra TV-serien «Himmelblå», adm. dir. i EFF Terje E. Martinussen og fagfolk fra filmveksthuset TVIBIT i Tromsø, skriver Eksportuvalget for fisk (EFF) i en pressemelding, og gratulerer årets fem vinnere.

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg Hansen vil dele ut prisen til vinnerne i Namsos den 31. mai, og det jobbes med hvordan prisene til de øvrige vinnerne skal overrekkes, opplyser EFF.

– Flotte resultater

– Vinnerfilmene viser ikke bare matglede med norsk sjømat, som var tema for konkurransen. De formidler i tillegg kunnskap, og underholder ikke så rent lite heller, sier Fiskesprells prosjektleder Lisbeth Bjørvig Hansen, og gratulerer alle vinnerne.

– Underholdende er det absolutt når hovedrolleinnehaveren i filmen fra Godvik skole stuper fra kaia utenfor nærbutikken, og når deltakerne i kokkekampene på Mo og i Namsos må overbevise strenge dommere. Vinnerfilmen fra Melbu formidler mye spennende kunnskap om laksens vei fra havet til ferdig filet, mens elevene fra Hinna skole har laget fjernsynskjøkken med fristende fiskesuppe, forteller Bjørvig Hansen.

Premier til alle

Hver av de fem skoleklassene får 10.000 kroner.

– Tanken er at disse pengene blir et bidrag til klasseturen eller et annet felles klassearrangement. Våren er jo tid for slikt, og disse klassene har ærlig fortjent en tur eller en fest, sier Bjørvig Hansen.

Fiskesprell har i tillegg bestemt seg for å gi en oppmuntring til alle klassene som deltok i konkurransen.

– Og så tror vi alle har hatt det gøy og lært mye om sjømat underveis. Det ser i alle fall slik ut på filmene, sier Bjørvig Hansen.

Nye sjanser

Det var 14 skoler som deltok med til sammen 20 filmer i årets konkurranse «Filmsprell med Fiskesprell». Bjørvig Hansen håper på enda flere kreative filmer neste år. For det blir flere sjanser for skolene som ikke rakk årets frist.

– Neste år vil vi lansere konkurransen enda tidligere, slik at klassene kan legge den inn i timeplanene sine. Produksjonen av disse filmene passer fint i flere fag, blant andre mat og helse samt kunst og håndverk, sier Bjørvig Hansen.