Politiet i Finnmark har pågrepet ytterligere to personer i forbindelse med avdekkingen av ulovlig omsetning av kongekrabbe. De siste personene har også tilhørighet i Øst-Finnmark.
Det er den videre etterforskningen som har ført til at vi nå har pågrepet ytterligere to personer. Hvorvidt de er en del av samme nettverk eller et annet nettverk kan ikke politiet si noe om på dette tidspunkt.
– Pågripelsene skjedde fredag ettermiddag. Politiet skal avhøre de siktede og gjennomgå beslag. Det er ikke tatt stilling til hvor vidt noen av de sist siktede vil framstilles for varetektsfengsling, sier politioverbetjent Torstein Pettersen i Finnmark politidistrikt i en pressemelding.
Til sammen er nå ti personer pågrepet i Finnmark politidistrikt i tilknytning til saken.
– Det er et stort sakskompleks, med mange involverte. Det er ennå for tidlig å gå ut med detaljer om hva de siktede har forklart, eller hva etterforskningen så langt har avdekket, sier Pettersen.
Personene som er siktet, er siktet for henholdsvis grovt brudd på havressursloven, ulovlig omsetning, heleri eller medvirkning til dette.
Ifølge en omtale fra NRK, har det fredag ettermiddag vært razzia mot et transportselskap i Tana, som er mistenkt for å ha transportert ulovlig omsatt kongekrabbe fra Øst-Finnmark. Det fremkommer videre opplysninger om at ansatte i transportselskapet Bring, skal være involvert i saken.
Tok beslag i kongekrabber, penger og utstyr
Tirsdag og onsdag denne uken, gjennomførte Finnmark politidistrikt og Økokrim en koordinert aksjon i samarbeid med Mattilsynet, Kystvakten og Fiskeridirektoratet, og pågrep et titalls siktede personer. Det ble pågrepet personer og gjennomført ransaking i fem politidistrikt, Finnmark, Troms, Sør-Vest, Agder og Øst politidistrikt.
– Politiet har pågrepet personer i alle ledd i nettverket, både fiskere og omsettere. Politiet har jobbet med å avdekke og kartlegge nettverket over tid, opplyste politiadvokat Are Aarhus i Finnmark politidistrikt onsdag ettermiddag.
Under ransakelsene tirsdag og onsdag, ble det tatt beslag i blant annet kongekrabber og penger, samt utstyr til produksjon og foredling av kongekrabbe.
– Vi ser svært alvorlig på saken. Dette er organisert grov miljøkriminalitet og det er grov økonomisk kriminalitet, fortalte Aarhus.
Les også: Krever regelendringer i kongekrabbebransjen 20.11.2019