Nergård vil flytte trålkonsesjon ut av Skjervøy

Eieren av Skaretfisk vil betale for å få trålkonsesjonen med seg ut av Skjervøy kommune.

Da Nergård kjøpte Skaretfisk fikk de også med to trålkonsesjoner, samlet på en tråler. Konsesjonsvilkårene plikter Nergård å produsere hvitfisk i Skjervøy, skriver framtidinord.no.

Torsdag ble formannskapet i Skjervøy kommune orientert om at Nergård AS legger ned anleggene i kommunen. Konsernet ønsker også å få med seg trålkonsesjonen når de nå trekker seg ut av kommunen.

– Den konsesjonen har vært utrolig dyr for oss, og om vi ikke får den med oss vil tapet bli enda større. Derfor er vi interessert i en dialog med Skjervøy kommune, opplyste konsernsjef Magnar Pedersen i Nergård AS til formannskapet i Skjervøy kommune, ifølge nettstedet.

I følge Pedersen har konsernet lett med lys og lykte etter måter å tjene penger på i Skjervøy.

– Vårt konsept er stordrift. Det er det ikke økonomi til. Imidlertid ser vi ikke bort fra at det kan være andre som kan få til lønnsomhet, men da med et mindre konsept enn vårt, sier styrelederen, og henviser til bedrifter på Brennsholmen og Havnnes.

Les også: Nergård legger ned i Skjervøy 24.09.2009

Les også: Skaretfisk legger ned 12 mottak 11.09.2009

Til møte i Fiskeri- og kystdepartementet

Formannskapet i Skjervøy er forberedt på en dialog, men flertallet ønsket ikke å gjøre annet enn å ta forespørselen fra Nergård AS til annet enn orientering.

– Vi skal i møte med Fiskeridepartementet allerede mandag. Da vil vi be om en klargjøring av vårt handlingsrom i forhold til trålkonsesjonen, sa ordfører Roy Waage (Kp), ifølge nettstedet.