Sommerfokus på grillet laks

TYSKLAND: Eksportutvalget for fisk kjører laksegrillkampanje i Tyskland.

178.000 tonn grillkull importeres til Tyskland hvert år, det sier noe om potensialet dersom det lykkes å overbevise pølseglade tyskere om at norsk laks er godt egnet på grillen, også i Tyskland, skriver Eksportutvalget for fisk (EFF) i en pressemelding.

Oppskriftshefter og grillpakker i butikker

Laks på grill blir i sommer promotert over hele Tyskland i tett samarbeid med de største dagligvarekjedene med fiskedisker og Nordsee som er Tysklands største fast-food fiskekjede. Et oppskrifthefte med mange gode og enkle grilloppskrifter har blitt distribuert ut til handelen.

De tradisjonelle fiskebutikkene, som står for 25 prosent av ferskfisksalget, har gjennom FischMagazin (fiskehandelens viktigste tidsskrift) bestilt plakater, oppskrifthefter, dispensere og mapper for vekslepenger. Faghandelens fiskeforbund i Berlin har også sendt ut et rundskriv til sine medlemmer med tilbud om å bestille ”grillpakken”. Til sammen har det blitt sendt ut materiell til 400 fiskebutikker.

Fotball VM i grillvilla

Under fotball VM gikk "Grillvilla"- konseptet av stabelen. Konseptet er enkelt: en vinner kunne ta med seg 10 venner til en innleid villa, der det ble grillet laksfileter og laksespyd, og hvor det ble vist VM-fotballkamper. Hele 15 ulike vinnere med venner fikk se VM-kamper. Radio Hamburg, som har over 1 million lyttere i Nord-Tyskland, annonserte VM grill-villa konkurransen både som radioreklame og i sendinger. Dette ga god PR-effekt, spesielt siden Tyskland kom helt til semifinalen og fikk tredjeplass i fotball VM.

125 kg laks i bøkspon

Første helgen i juli gjennomførte EFF i samarbeid med Deutsche See et laksegrillarrangement i byparken i Hamburg. Deutsche See laget norsk laks rullet inn i bøkspon, som ble lagt direkte på grillen, ferdig marinert. 125 kg ble grillet og interessen for produktet var stor. Et enkelt, smakfullt og innovativt produkt som ble godt mottatt. Radio Hamburg sendte også direkte fra arrangementet.