Lakseblogging i Hongkong

Ni av Honkongs ledende matbloggere ble nylig inspirert til å blogge om laks.

Eksportutvalget for fisk (EFF) samlet om kvelden den 10. august, ni av Hongkongs ledende matbloggere på Superlife Culture Club. Formålet var å la stedets kjøkkensjef, Charmaine Cheung, inspirere dem til å bruke Norsk Laks i matlagingen, og deretter blogge om sine erfaringer, skriver EFF i en pressemelding.

Informerte om laksens opphav

Etter en presentasjon om laksens norske opphav i de kalde, klare farvann langt mot nord demonstrerte og fortalte Chef Cheung om filetering og oppbevaring, og tilberedte deretter grillet og ovnsbakt Norsk Laks.

Cheung, som selv har besøkt Norge, har god erfaring med Norsk Sjømat og kjeden City Super hvor hun jobber har både makrell, fersk kveite, torsk og laks i sine kjøledisker.

Ønsker at matbloggere skal promotere Norsk Laks

Hensikten med dette arrangementet var naturligvis å få profilerte matbloggere til å promotere Norsk Laks som en spennende, anvendelig og derfor foretrukket råvare på sine sider.

Arrangementet markerte også starten på nedtellingen til høstens hovedbegivenhet; feiringen av Norsk Laks nr. 10.000.000 som finner sted i Shanghai, men som også blir feiret i Hongkong.

Den populære restaurant og matsiden openrice.com vil den neste måneden invitere folk til å laste opp sine favorittretter av laks, enten de er selvlaget eller fra restaurant. 28. september blir det feiring for media og vanlige folk på en av Hongkongs tradisjonelle trikker som selvsagt vil dekoreres og servere Norsk Laks i anledningen.

De fleste har allerede blogget om Norsk Laks

Resultatet så langt, viser at 6 av deltakerne har publisert blogger med rikt illustrerte råd og tips om bruk av Norsk Laks på sine sider, som samlet har drøyt 11.000 daglige besøkende. Og de resterende har lovet å komme på luften i løpet av de nærmeste dagene, opplyser EFF.