Torsdag 30 september åpner matfestivalen «Matstreif» 2010 med over 100 utstillere på Rådhusplassen.
Festivalen blir offisielt åpnet åpnet av landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen klokken 11.15, men åpner ikke for publikum før klokken 14.00.
Over tre dager får publikum tilgang til tusenvis av smakfulle norske matvarer. Nytt av året er egen sjømatgate, med 10 store og små fiskeprodusenter, opplyser Matstreif i en pressemelding.
Bondens Marked stiller i år med over 90 småskalaprodusenter fra hele landet.
Over den 3 dager lange festivalen arrangeres det flere kurs, blant annet kurs i nedskjæring av lam, syltekurs, soppkurs og sushikurs. I tillegg til flere kurs for barn, vil barna også få sitt eget område med aktiviteter på Kontraskjæret.
Matstreif blir i år arrangert for sjette gang. I fjor var det flere enn 80.000 personer innom festivalen, opplyser festivalledelsen.
Lær deg å lage sushi
Lær deg sushi på 10 minutter på årets Matstreif. Kjendiskokk Ole Martin Alfsen fra TVNorges 4-stjerners middag viser deg hvordan.
Inspirasjonsstreif (kursteltet) er tettpakket med kurs gjennom hele festivalen. På festivalens siste dag, lørdag, stiller Ole Martin Alfsen, superkokk og moromann, opp for å lære deg hvordan man lager sushi, enkelt og raskt. Dette er i samarbeid med Tine Salma, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding. Tine er majoritetseier i Salmon Brands AS som markedsfører SALMA-produktene av laks.
På kurset vil det bli laget ulike varianter av sashimi, ikke maki og nigiri, som de fleste kjenner til under betegnelsen sushi.
– I sushi kommer virkelig den fantastiske norske råvaren til sin rett, sier Gulla Formo i Innovasjon Norge.
Kursdeltakerne får utdelt et kompendium, slik at man ikke glemmer oppskriftene og teknikkene til man skal prøve tilberedning av sushi hjemme.