Reklamefilm for julesild

Eksportutvalget for fisk (EFF) har for første gang laget en reklamefilm om sild for norske TV-seere.

Hovedbudskapet i filmen er kanskje et stikk til svigermor, selv om de beste sildeoppskriftene gjerne holdes innenfor familien, deler EFF gladelig oppskriftene med alle på godfisk.no.

Julen er fremfor alt en familiehøytid og romjulen er tiden for å samle både familie og venner til hyggelige måltider. Og en tid for å ta frem familiens hemmelige oppskrifter. 

- Med reklamefilmene inspirerer vi sildeelskere og nybegynnere til å prøve gamle og nye sildeoppskrifter, sier Lisbeth Bjørvig Hansen i EFF i en pressemelding.

- Vi ønsker at sjømat skal løftes frem som et godt alternativ etter mange tunge måltider. Julesild er å finne på norske frokostbord og lunsjbuffeter og for mange er sild av de mest nødvendige juletradisjonene, likevel ser vi at det er nødvendig å puste liv i glørne og ikke minst dele nye, spennende varianter av julesilda, sier Hansen. 

Eksportutvalget ønsker videre at filmen, som er på luften i uke 50 og 51, skal føre til flere besøkende til nettsiden Godfisk.no.

- Filmen skal også inspirere til å gå inn på Godfisk.no hvor vi deler oppskrifter, i tillegg til at vi gir inspirasjon til hvordan man kan pynte sildeglass og gi i gave, sier Hansen.

Selv om sild er tradisjonsrik mat trenger det ikke å være vanskelig å gi julesilden en ny, personlig vri.

- Vi ønsker å gjøre terskelen lav og på godfisk.no viser vi at du kan ta utgangspunkt i ferdige sildeglass som du kjøper i butikken og med enkle grep kan du skape dine egne varianter, eller du kan lage alt fra grunnen av, sier Hansen.