Norges sjømatråd og Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) deler målet om å gi verden råvarer av beste kvalitet.
Slik blir det godt og rått samarbeid av, skriver Norges sjømatråd i en pressemelding.
– Vi er opptatt av at publikum skal få oppleve gode ferskvarer. Derfor henter vi de beste filmene fra hele verden, og derfor serverer vi sushi med de beste lokale råvarene. Samarbeidet med Norges sjømatråd passer vår profil svært godt, sier festivalsjef Martha Otte i Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF).
For fjerde år på rad samarbeider Norges sjømatråd og TIFF, og denne gang får sushi en enda tydeligere plass under festivalen.
Sushi med salutt
I tre år har Norges sjømatråd servert sushi i loungen for TIFFs samarbeidspartnere, men i år får også publikum glede av samarbeidet. Hver ettermiddag i festivaluken serverer Godfisk sushi fra den gamle rakettkiosken i Tromsø sentrum. Passende nok for lokalene til den midlertidige sushibaren, blir sushiservering daglig åpnet med fyrverkeri fra Stortorget, heter det i meldingen fra Sjømatrådet, tidligere Eksportutvalget for fisk.
– Sjømat gjør festivalopplevelsen enda bedre, for med sushi i magen får publikum energi til å se enda flere gode filmer, sier Anne-Grete Skavhaug i Norges sjømatråd.
Sushifilm på programmet
Sushi står på programmet under TIFF, også helt bokstavelig talt: Filmen «Jiro dreams of sushi» handler om den 85 år gamle sushimesteren Jiro Ono og hans sønner. I festivalprogrammet lover TIFF at:
«til sjuende og sist handler dette om sushi: Vi får være med på hele prosessen fra fisken kjøpes på markedet til sushien serveres. Det hele er så lekkert og detaljert fotografert at det garantert vil få tennene til å løpe i vann».
Da passer det godt at Norges sjømatråd serverer sushi til publikum på alle de tre visningene av denne filmen.
Inspirator fra Beijing
Norges sjømatråd bruker også filmuka i Tromsø til å inspirere leverandørene av festivalmaten. Øyvind Næsheim er kalt «Norges ukjente kjendiskokk» av pressen, og driver Nobu-restauranten i Bejing. Denne uka henter Norges sjømatråd Nesheim til Tromsø for å holde et inspirasjonsseminar for lokale sushiprodusenter. Hensikten med dette seminaret er først og fremst å skape en enda større stolthet rundt norsk sjømat, og slik bidra til at den blir en foretrukket råvare på sushi produsert og servert i Norge.