– Regelhjelp.no gjør HMS enklere

– Det kan være en utfordring å holde seg orientert om alle krav og regler innenfor helse-, miljø og sikkerhet (HMS).

På regelhjelp.no er HMS presentert enkelt, oversiktelig og bransjespesifikt, forteller Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) i et oppslag på FHLs nettsider, hvor fordelene ved bruk av regelhjelp.no promoteres overfor foreningens medlemmer.

Sjømatbedriftene innen alle sektorer er underlagt et omfattende lov- og regelverk, ikke minst innenfor HMS-området.

  • Hvilke krav stilles til båten vi bruker i næringa?
  • Hvordan skal vi foreta telling, registrering og rapportering av lakselus?
  • Kan vi brenne næringsavfallet vårt i småovn?
  • Hvilke regler må vi følge når vi ansetter utenlandske arbeidstakere?
  • Hvordan gjennomfører vi en risikoanalyse?


Svarene finner du på regelhjelp.no.
Oppdatering 2020: Nettstedet er nedlagt

Brukervennlig

På nettstedet regelhjelp.no er HMS presentert enkelt, oversiktlig og bransjespesifikt. Finn bransjen du er interessert i på forsiden, klikk - og du får opp HMS-kravene som gjelder din bransje.

I oversikten som da kommer opp er det gjort en prioritering mellom viktige krav og andre krav. For å komme fram til bransjen du tilhører, kan du fra forsiden også skrive inn navnet på virksomheten din eller organisasjonsnummer.

Også nyhetstjenesten på regelhjelp.no er bransjespesifikk. Ved å abonnere på nyheter, holder du deg oppdatert om nytt regelverk og endringer for havbruksnæringen. Nyhetsoppdateringene blir sendt gratis via e-post til abonnentene.

Nettstedet har i dag over 6000 abonnenter, deriblant 230 som ønsker nyheter om bransjen akvakultur. Det er trolig langt flere som driver virksomhet innen akvakultur, slakting, kultivering og havbeite kan ha nytte av å gjøre seg kjent med nettstedet og abonnere på nyheter.

Regelhjelp.no

  • Viser vei til regelverk innen HMS og internkontroll.
  • Dekker regelverk innen arbeidsmiljø, brann- og eksplosjonsvern, el-sikkerhet, dyrevern, forurensning, industrivern, internkontroll, mattrygghet, miljørettet helsevern, plantehelse, servering, produkter og forbrukertjenester.
  • Inneholder bransjespesifikk, brukervennlig informasjon for 57 bransjer.
  • Henvender seg spesielt til daglig leder, HMS-ansvarlig og verneombud i små og mellomstore virksomheter.
  • Lansert i 2005 som en del av regjeringens satsing på ”Et enklere Norge”.
  • Drives av Arbeidstilsynet, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Helsedirektoratet, Mattilsynet, Næringslivets sikkerhetsorganisasjon (NSO), Nærings- og handelsdepartementet (NHD) og Statens forurensningstilsyn (SFT).


Mer om Regelhjelp.no

Regelhjelp.no ble lansert i 2005, som et ledd i regjeringens satsing Et enklere Norge. Nå omfatter nettstedet regelverk for 57 bransjer innenfor arbeidsmiljø, brann- og eksplosjonsvern, dyrevern, dyre- og plantehelse, elektriske anlegg og utstyr, forureining, industrivern, mattryggleik og produkttryggleik.

Bak nettstedet står Arbeidstilsynet, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Helsedirektoratet, Mattilsynet, Næringslivets sikkerhetsorganisasjon, Statens Forurensningstilsyn og Nærings- og Handelsdepartementet. Det overordnede redaktøransvaret ligger hos Arbeidstilsynet.