SPoN Fish må ha kapitaltilførsel

SPoN Fish ASA trenger 30 millioner i frisk kapital for å fremfôre stående biomasse til slakt.

Selskapet arbeider også med en restrukturering av balansen, og jobber også med muligheten for å søke kreditorene om gjeldssanering.

Trenger rundt 30 mill.

– Som redegjort i delårsrapporten pr. 3. kvartal 2009, står så vel torskeoppdrettsnæringen som Sponfish AS overfor store utfordringer, skriver SPoN Fish ASA i en pressemelding.

Det er selskapets vurdering at det vil gi et positivt bidrag å føre frem store deler av nåværende biomasse til slakt. Til dette har selskapet behov for kapitaltilførsel i størrelsesorden nok 30 millioner.

Les også: Stort underskudd for Sponfish 02.11.2009

Restrukturering av balansen

Parallelt med dette gjennomføres det tiltak for å redusere kostnader og tilpasse selskapsstrukturen og verdikjeden til de nye utfordringene.

Det arbeides med en plan om restrukturering av selskapets balanse, herunder en lånefinansiering med konverteringsrett til aksjer i selskapet. Alternative transaksjonsstrukturer blir også vurdert.

Parallelt arbeides det med en gjeldssanering. Foruten samtykke fra aksjonærene kreves samtykke fra selskapets kreditorer.

Til å bistå i arbeidet har selskapet engasjert RS Platou Markets samt advokatfirmaet Ro Sommernes ved Henrik Christensen, opplyser selskapet.