Sølvtrans inngikk avtale i Canada

Sølvtrans Rederi AS, et datterselskap av Sølvtrans Holding ASA, har inngått en befraktningsavtale med det canadiske oppdrettsselskapet Cooke Aquaculture Inc.

Sølvtrans Holding ASA opplyste for en knapp måned siden at selskapet hadde inngått en intenjonsavtale Cook Aquaculture Inc.

Sølvtrans Rederi AS, et selskap som er 100 prosent eid av Sølvtrans Holding ASA, har nå inngått en endelig kontrakt med Cooke Aquaculture Inc. om tidscerteparti for brønnbåten Ronja Carrier, opplyser selskapet i en børsmelding.

Les også: Sølvtrans på børs tirsdag 29.03.2010

Seks måneder

Avtalen gjelder en befraktningstid på seks måneder, fra mai til november 2010. Cooke har opsjon på forlengelse av avtalen eller kjøp av båten ved avtaleperiodens utløp.

– Canada er et stort og viktig marked for transport av oppdrettsfisk og denne avtalen bidrar til å gi Sølvtrans fotfeste for videre vekst i Nord-Amerika. Vi er godt fornøyd med vilkårene i avtalen og inntektene den gir, sier administrerende direktør i Sølvtrans, Ole-Peter Brandal.

Ronja Carrier er bygget i 2003, har en kapasitet på 660 cbn og opererer for tiden i spotmarkedet.

– Kompetanse og moderne teknologi

– Vi er svært fornøyd med å arbeide med Sølvtrans Rederi AS på dette certepartiet. Sølvtrans er verdensledende innen brønnbåt teknologi og vi ser frem til å dra nytte av deres ekspertise mens vi tester denne teknologien på østkysten av Kanada, sier Glenn Cooke, CEO i Cooke Aquaculture.

Cooke Aquaculture Inc. er et familieeid selskap som driver med oppdrett og salg av fersk sjømat i det canadiske og amerikanske markedet. Selskapet er lokalisert i Black´s Harbour New Brunswick på østkysten av Canada. Cooke eier også oppdrettsselskapet Salmones Cupquelan, som har virksomhet i Chile.