Akvakultur av vannlevende planter

Fiskeri- og kystdepartementet foreslår å inkludere vannlevende planter i forskrift om tillatelse til akvakultur av andre arter enn laks, ørret og regnbueørret.

– Jeg er opptatt av innovasjon og næringsutvikling langs kysten. Det er derfor spennende å se økende interesse for akvakultur av tang og tare, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen i en pressemelding.

Fiskeri- og kystdepartementet sender nå på høring et forslag om å inkludere akvakultur av vannlevende planter som tang og tare i virkeområdet til forskrift om tillatelse til akvakultur av andre arter enn laks, ørret og regnbueørret.

Produksjon av vannlevende planter er allerede omfattet av akvakuturloven og krever akvakulturtillatelse. Tildelingskompetansen ligger i dag i departementet. Forslaget innebærer at fylkekommunen i det fylket hvor lokaliteten ligger vil få tildelingsmyndighet, og dermed blir saksbehandlingen mer hensiktsmessig enn om departementet skulle gjøre dette.

Departementet foreslår videre at akvakultur av vannlevende planter skal være omfattet av tildelingsforkriftens generelle regler. Det betyr blant annet at de generelle vilkårene for klarering av lokalitet, og de ordinære reglene for søknadsbehandling etter forskriften foreslås å gjelde også for akvakultur av vannlevende planter.

Høringsfristen er 21. mars 2011.

Relaterte artikler:
– Taredyrking kan bli ny kystnæring 13.09.2010
Ønsker forskning på alger som biodrivstoff 16.04.2010
Tare som biodrivstoff 19.09.2009