Endrer fôrtilsetningsstoff-forskriften

Mattilsynet har fastsatt endringer i fôrtilsetningsstoff-forskriften.

Endringene omhandler både regodkjenninger, utvidelse av bruksområder og godkjenninger av nye fôrtilsetningsstoffer, opplyser Mattilsynet i en pressemelding.

Nå er de ti første rettsaktene om fôrtilsetningsstoff fra 2010 fastsatt som forskrift også i Norge. Endringene omfatter blant annet regodkjenning av kaliumdiformiat, og videre har en fytase og en mikroorgansime fått godkjent utvidet bruksområde.

Tre mikromineralpreparater er godkjent til bruk i fôr til alle dyrearter, og det samme gjelder aminosyren L-isoleusin. Et nytt mikroorganismepreparat er godkjent til bruk i slaktekyllingfôr, men det finnes allerede flere tilsvarende godkjente preparater i markedet.

Fargestoff i fiskefôr

Videre er kravet til innholdet av fargestoff i et allerede godkjent mikroorganismepreparat, som gir farge på kjøttet hos laksefisk, noe endret. Det øker muligheten industrien har til å skaffe dette preparatet, da det er større bredde i akseptabelt innhold av fargestoff enn før, opplyser Mattilsynet.

Endringene i fôrtilsetningsstoff-regelverket fører til at de godkjente preparatene i de fleste tilfeller blir et supplement til allerede eksisterende preparater. Fôrindustrien får dermed større valgmuligheter.

Les også: Få overskridingar i oppdrettsfôr 20.11.2010
Les også: Endret forskrift om tilsetningsstoff i fôrvarer 08.02.2010