Norsk Laks TV-stjerne i USA

Good Morning America sendte nylig et nesten 7 minutter langt innslag om de mange gode effektene av å spise Norsk Laks.

I USA er dette utvilsomt beste sendetid for informasjon om mat, sunnhet og helse, skriver Eksportutvalget for fisk (EFF) i en pressemelding.

Ashley Koff (til venstre) og programlederen Tanya Rivero. Foto: Børge Grønbech / Norwegian Seafood CouncilAshley Koff (til venstre) og programlederen Tanya Rivero. Foto: Børge Grønbech / Norwegian Seafood CouncilLike før påske arrangerte EFF en studietur for åtte toneangivende ernæringseksperter fra USA til Norge. Her fikk de både besøke både oppdrettsanlegg, NIFES (Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning) og kulinarisk ekspertise i Bergens- og Stavangerregionen.

En av deltakerne, Ashley Koff, opptrer månedlig på Good Morning America Health. Hun er tre år på rad kåret til Los Angeles’ beste ernæringsekspert (Best Nutritionist) og er ansvarlig for nettavisen Huffington Post Living’s «Total Energy Makeover», så hun uttaler seg både som kjent TV- og mediepersonlighet og med overbevisende faglig tyngde, opplyser EFF.

På direkten og foran 5,2 millioner tv-seere den 5. mai, avleverte dietetiker og ernæringsfysiolog Ashley Koff en informativ og positiv rapport fra besøket hos norsk laksenæring og om Norsk Laks.

– Innslaget er et viktig og nødvendig bidrag i arbeidet med å bli kvitt myter og feilinformasjon om oppdrettslaks i det amerikanske markedet. Det å invitere høyt profilerte ernæringseksperter til Norge for å se nærmere på norsk lakseoppdrett, er en viktig del av vårt langsiktige arbeid med å gi norsk oppdrettslaks det omdømme den fortjener, opplyses det i meldingen fra Eksportutvalget for fisk.