Jon Hindar ny konsernsjef i Cermaq

Del saken

Jon Hindar er ansatt som ny konsernsjef i Cermaq ASA.

Jon Hindar (55) har bred internasjonal erfaring fra kjemisk-, bioteknologi- og finansindustri. Han er i dag konsernsjef i NorSun AS, et teknologiselskap innen solenergi. Tidligere stillinger omfatter Senior Vice President i Invitrogen Corp., konsernsjef i Dynal Biotech ASA og partner og administrerende direktør i Fondsfinans ASA. Jon Hindar er styremedlem i flere selskaper, inkludert Photocure ASA og Handicare ASA.
 
Jon Hindar er sivilingeniør fra Norges teknisk-vitenskapelige universitet (NTNU) (kjemi), og har i tillegg ledelsesutdanning fra IMD, Lausanne, i Sveits. Han er norsk statsborger og bosatt i Oslo, opplyser Cermaq ASA i en pressemelding.
 
- Styret i Cermaq er svært fornøyd med å ønske Jon Hindar velkommen som ny konsernsjef i selskapet. Han har bred ledelses- og industrikompetanse fra både operativ drift og finans, og er godt kvalifisert for å lede og utvikle selskapet videre fremover, sier styreleder Bård Mikkelsen.
 
- Jeg har stor tro på havbruknæringens fremtid og gleder meg til å tiltre stillingen. Cermaq har oppnådd solide driftsmessige og finansielle resultater og har vist tydelig engasjement for bærekraftig havbruk.  Jeg ser frem til å bli del av denne kompetente organisasjonen og bidra til videre utvikling av Cermaq, sier Jon Hindar.
 
Endelig dato for Jon Hindars tiltredelse er ikke fastsatt.

Les også: Valderhaug konstituert som CEO i Cermaq 21.07.2011
Les også: Geir Isaksen går fra Cermaq til NSB 14.06.2011

Om Cermaq 
Cermaq-gruppen er et internasjonalt konsern med virksomhet innenfor fiskeoppdrett, produksjon av fiskefôr og forskning innen havbruk. Cermaq opererer i dag i Norge, Chile, Canada og Skottland, som er de fire viktigste regionene for oppdrett av laks og ørret. Konsernet er gjennom forretningsområdet EWOS, verdens nest største produsent av fiskefôr til laks og ørret, og forretningsområdet Mainstream er blant verdens største oppdrettere av laks og ørret. Konsernet hadde i 2010 en omsetning på ca 10 milliarder kroner. Cermaq er notert på Oslo Børs med ticker CEQ. (Kilde: Cermaq ASA).