AKVA group selger Maritech

Utstyrsleverandøren AKVA group ASA selger ut virksomheten Maritech i Norge til selskapet Fishware Invest AS.

AKVA group Software AS, et heleid datterselskap av AKVA group ASA, har inngått en avtale med Fishware Invest AS, for salg av Maritech i Norge for en pris av NOK 34.500.000. Kjøpesummen vil bli betalt kontant ved fullføring av transaksjonen.

Transaksjonen vil bli gjennomført den 17. februar 2012, med operasjonell virkning fra 1. februar 2012. Forutsatt at fullføring skjer som planlagt, vil salget gi AKVA en gevinst på 28 millioner kroner.

- Utenfor selskapets kjernevirksomhet

Maritech i Norge er en del av virksomheten i AKVA group Software AS, men er vurdert til å være utenfor AKVAs kjernevirksomhet. Salget er derfor et naturlig steg med fokus på aktiviteten i gruppen og vil styrke grunnlaget for utvikling av kjernevirksomheten. Etter transaksjonen vil AKVA utvikle og styrke den gjenværende virksomheten i AKVA group Software AS, kjent under merket Fishtalk, heter det i en børsmelding fra AKVA group.

- Salget av Maritech i Norge er et naturlig steg for å fokusere driften av AKVA, noe som gir oss muligheten til å styrke og videreutvikle vår gjenværende programvarevirksomhet i AKVA group Software AS, kjent under merkevaren Fishtalk, sier Trond Williksen, konsernsjef i AKVA group ASA.

Les også: AKVA group fikk kontrakt i Russland 23.01.2012

AKVA fortsetter utviklingen av Fishtalk

- Fishtalk er på sitt område den globalt ledende softwaren innen akvakultur, og er i bruk av kunder i alle regioner hvor AKVA er til stede. Vår intensjon er å utvikle Fishtalk og styrke merkets posisjon ytterligere, samt møte våre kunders behov for spesialiserte løsninger for akvakulturdrift, sier Williksen.

AKVA eller AKVA group Software AS har i forbindelse med transaksjonen, ikke inngått noen avtaler til fordel for ledelsen eller nøkkelpersoner i AKVA eller AKVA group Software AS, og heller ikke til fordel for ledelsen og nøkkelpersoner i virksomheten til Maritech i Norge, heter det avslutningsvis i meldingen.

Mer om Maritech i Norge
Maritech leverer ERP-tjenester og programvare som er skreddersydde for sjømatselskaper. Virksomheten er ikke en egen juridisk enhet og har derfor ikke eget styre.

Sentrale medarbeidere er Arne Lie Gundersen (General Manager), Sigbjørn Ramsøy, Geir Are Nautnes og Steinar Mykløy. I alt 38 personer arbeider i driften til Maritech i Norge og vil følge med når virksomheten overdras til ny eier.