Sølvtrans fikk nye kontrakter med SSC

Illustrasjonsbilde: Brønnbåten Ronja Pioneer. Foto: Sølvtrans Holding ASA

Brønnbåtrederiet Sølvtrans Holding har inngått to nye avtaler med The Scottish Salmon Company.

Sølvtrans har reforhandlet og forlenget den eksisterende timecharteravtalen med The Scottish Salmon Company Ltd. for brønnbåten Ronja Viking. Avtalen har en varighet på to år fra 7. november 2012.

Videre er det inngått avtale om at SSC skal leie Ronja Nordic fra 1. juni 2012 til 31. desember 2012, opplyser Sølvtrans Holding ASA i en børsmelding.

– Vi er meget tilfreds med avtalene med The Scottish Salmon Company. Avtalene sikrer en god inntjening for båtene i avtaleperiodene, samtidig som de bidrar til å opprettholde vår sterke posisjon i det skotske markedet, sier administrerende direktør i Sølvtrans, Roger Halsebakk.

Ronja Nordic vil i den avtalte leieperioden midlertidig fristilles fra eksisterende kontrakt med Marine Harvest Norge AS, som løper frem til 31. desember 2013.

Les også: Forlenger avtaler med Marine Harvest 01.10.2011

Full kontraktsdekning for ti skip i 2012

Ronja Viking og Ronja Nordic er begge moderne brønnbåter basert på «closed valve»-teknologien, hver med en lastekapasitet på 1.100 kubikkmeter.

Sølvtrans har etter dette 100 prosent kontraktsdekning for 2012 for de 10 fartøyene som opererer på lange kontrakter. I tillegg har selskapet 3 fartøy som for tiden opererer i spotmarkedet, opplyser rederiet.