Endúr og Oceano har vedtatt fusjonsplanen

Støping av betongflåter til bruk som fôrflåter. Foto: Endúr ASA

Selskapsstyrene i Endúr ASA og Oceano AS har nå enstemmig godkjent og besluttet endelig fusjonsplan i tråd med de forutsetninger som tidligere er meddelt.

Det fremgår av en børsmelding fra Endúr ASA søndag kveld. Det ble tidligere i juni kjent at Endúr ASA og Oceano AS planlegger å slå seg sammen til ett selskap.

Les også: Endúr vil slå seg sammen med Oceano

Fusjonsplanen søkes nå registret og kunngjort i Foretaksregisteret. Fusjonen forutsetter nødvendige vedtak på ekstraordinære generalforsamlinger i selskapene. Endúr ASA planlegger å avholde denne i første halvdel av august måned.

Fusjonsplanen har allerede tilslutning fra dagens hovedaksjonærer, som til sammen representerer ca. 80 prosent av aksjene i Endúr ASA, samt ca. 75 prosent av aksjene i Oceano AS.

– Denne fusjonen styrker en allerede lønnsom kjernevirksomhet i Endúr, samtidig som den tilfører oss en vesentlig aktivitetsøkning og en komplementær kompetanse. Fusjonen forventes å gi betydelige synergier og åpner opp for nye markeder og fremtidige vekstmuligheter, poengterer konsernsjef Hans Petter Eikeland i Endúr ASA.

Selskapet opplyser at fusjonen antas sluttført i oktober 2020.