Vesteraalens truer med å flytte

Hermetikkfabrikken Vesteraalens AS truer med å flytte etter at kommunen har gitt bort deler av en aktuell byggetomt. Men nå lover kommunen å rydde plass til fabrikken.

Fiskebollefabrikken må flytte deler av produksjonen fra kommunen. Årsaken er at kommunen har gitt bort deler av tomta der det skal bygges ny hermetikkfabrikk.

– Overrasket

– Jeg ble veldig overrasket over å se oppslaget i lokalavisa. For folk som lese avisen, så vil det fortone seg som ganske merkelig, sier Geir Wilhelm Wold, største eier i Vesteraalens Hermetikkfabrikk til NRK Nordland.

Vesteraalens AS har vært i dialog med Sortland kommune om en stor tomt til til ny fabrikk i Sortland havn, men så gikk havnesjefen ut og fortalte at det ikke lenger var plass til den nye fiskebollefabrikken.

Les også: Stanser Vesteraalens byggeplaner 10.01.2010

Nå kan deler av produksjonen bli flyttet bort fra kommunen.

– Jeg har snakket med min partner. Og vi har tatt ei beslutning som går på at saltfiskproduksjonen som var planlagt på Sortland, flyttes til de lokalene vi allerede har på Andenes.

– Kommunen vil legge til rette

– Det er riktig at vi må se på arealene og bruken av dem og at hermetikken kanskje ikke har de samme vilkårene som de hadde for to-tre år siden da de sist prøvde å etablere en ny fabrikk, sier Tove Bjørkmo, nestleder i havnestyret på Sortland.

Hun viser til at det i mellomtiden ble sagt fra fabrikken at de ikke skulle bygge, men nå har de kommet tilbake med nye eiere og vil bygge. Kommunen vil nå komme Vesteraalens i møte:

– Vi har tenkt å legge til rette på en god måte for alle som skal ha sin plass i havna. Og vi vil prøve å strekke oss slik at hermetikken får de arealene de trenger, sier Bjørkmo til NRK.