Kollagentilskudd er svært etterspurt som helsekost. Nå kan dette proteinet bli god butikk også for fiskeindustri og andre matprodusenter.
Et lakseprodukt fra Garnviks Røkeri AS på Frøya, ble i dag tildelt Spesialitet-merket fra Matmerk.
To nye ISO-standarder for sporbarhet av fiskeprodukter er vedtatt.
Ny rapport: Pelagisk konsumindustri kan trekke nyttig lærdom fra salg av annen mat.
EFSA har oppdatert risikovurderingene av Fumokomp og Zesti Smoke Code 10.
ICA trekker tilbake et parti «ICA Laksefilé» på grunn av mistanke om dårlig hygiene.
Et større utvalg av sjømat i forbrukerpakninger, gjør at nordmenn vil grille enda mer.
Injeksjonssalting av pre-rigor laksefilet gjør det lettere å trekke ut tykkfiskbein.
2010 har blitt et trasig år for norsk lakseforedlingsindustri, konstaterer NSL.
Nofima forsker på damppasteurisering av fiskeprodukter.
Les innovasjonsrapporten fra Nofima og Frost Forretningsutvikling her.
Lav innfrysingstemperatur gir blek fisk. Fargen kommer tilbake når fisken tines.
TYSFJORD: Taste of North var spent på den sensoriske kvaliteten på sin nye einerøkte laksebiff.
Hvilke tiltak kan settes inn i oppdretts- og slaktefasen for å forbedre kvaliteten på den ferdige laksefileten?
I samarbeid med laksenæringen starter Nofima Marin nå et større prosjekt for å sikre bedre kvalitet av laksefilet helt frem til forbruker.
Hermetikkfabrikken Vesteraalens AS truer med å flytte etter at kommunen har gitt bort deler av en aktuell byggetomt. Men nå lover kommunen å rydde plass til fabrikken.
Miljøverndepartementet har vedtatt en forskriftsregulering av seks industribransjer.