– Utsetter ubåtheving

FEDJE: Den varslede hevingen av ubåtvraket ved Fedje utsettes igjen, på ubestemt tid. Det vedtar regjeringen i statsråd i morgen.

Det er ikke pengene, men usikkerheten ved selve hevingen, som gjør at regjeringen vil ha mer tid, og nye utredninger av hevingsprosjektet, skriver bt.no i dag.

Årsaken til dette, er den knusende rapporten om kvalitetssikring som Dovre Gruop AS leverte like før jul. Den konkluderte med at hele prosessen bør nullstilles, man bør begynne på nytt med blanke ark.

Avisa får bekreftet i Fiskeri- og Kystdepartemenet, at ubåtsaken passerer statsråd i morgen kl. 11. Deretter blir det presseorientering om bakgrunn for beslutningen om utsettelse, og konsekvensen av den.

Ifølge avisa er det imidlertid ingen som i dag rører ved vedtaket av i fjor, om at U-864 skal heves.

Kilder i det politiske miljøet som avisa har vært i kontakt med, sier vedtaket om heving ligger fast, til Stortinget eventuelt bestemmer noe annet.

Les også: Fraråder videreføring av ubåtprosjektet 16.12.2009

Rapport ble tilbakevist

Mammoet Salvage, det nederlandske bergingsselskapet som skulle utføre hevingen, har tidligere tilbakevist kritikken i kvalitetssikringsrapporten om heving av vraket av ubåten U-864.

Les også: – Ensidig rapport om U-864 18.12.2009