Utvalget skal se om det finnes ny informasjon om hvilken løsning som er best for vraket av ubåten U-864 utenfor Fedje.
Statsbudsjettet: Regjeringa vil dekke til vraket av ubåten ved Fedje for å hindre framtidig kvikksølvforureining.
Bellona reagerer på rapporten som konkluderer med at ubåtvraket bør tildekkes.
FHL mener det er viktig at politikerne nå tar en rask beslutning om ubåtvraket ved Fedje.
KS1-rapport tilrår tildekking av U-864 framfor heving.
FEDJE: Restar av kvikksølv i krabbe har truleg samanheng med forureining frå havbotnen.
Konsum av brosme og lange fra deler av Hardanger eller skjell fra Sørfjoren frarådes.
Regjeringen oppfyller ikke sitt eget ambisjonsnivå, mener FHL.
– Et budsjett for bedre og sikrere sjøtransport langs kysten, mener Berg-Hansen.
Bellona er svært fornøyd med Transport- og kommunikasjonskomiteens anbefaling om at Stortinget sluttfører forhandlingene om hevingen av U-864.
Det velrenomerte britiske sertifiseringsselskapet Lloyd`s Register har gjennomført en grundig evaluering av bergingsplanen for U-864 utenfor Fedje.
FEDJE: Mammoet Salvage tilbyr nå prisgaranti for heving av vraket av ubåten U-864. Regjeringen har med det få argumenter igjen for å bryte løftet om heving.
Mammoet Salvage ble svært overrasket over kunngjøringen fra fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen fredag 5. mars, om at hevingen av U-864 utsettes.
FEDJE: Den eksterne kvalitetssikringen av hevingen av U-864 påpeker usikkerhet på flere områder. Heving blir derfor utsatt i påvente av grundigere utreding.
FEDJE: Den varslede hevingen av ubåtvraket ved Fedje utsettes igjen, på ubestemt tid. Det vedtar regjeringen i statsråd i morgen.
Mammoet Salvage, det nederlandske bergingsselskapet, tilbakeviser kritikken i kvalitetssikringsrapporten om heving av vraket av ubåten U-864.
Dovre Group og Transportøkonomisk institutt fraråder i sin kvalitetssikringsrapport, at prosjektet med heving av ubåten U-864 videreføres med nåværende kontrakt.
FHL ser det som positivt at regjeringen vil øke oljevernberedskapen og sjøsikkerheten, men mener det satses for lite, sett i lys av at de unike naturgitte forholdene som skal ivaretas.
Statsbudsjettet: Det blir ikke mer penger til oljevernberedskap i 2010, konstaterer Bellona, som mener det er pinlig at det ikke skjer mer for å styrke beredskapen.
– Et budsjett for økt sjøsikkerhet langs kysten og en bærekraftig fiskeri- og havbruksnæring.