Den norske paviljongen, med sjømatrestauranten helt ute i venstre billedkant. Foto: Åshild Nakken / Norwegian Seafood Council
Den norske paviljongen, med sjømatrestauranten helt ute i venstre billedkant. Bildet ble tatt våren 2010, før verdensutstillingen åpnet. (Foto: Åshild Nakken/ Eksportutvalget for fisk).
Tre millioner har besøkt Norges paviljong på EXPO 2010. Målet er nådd.
Den norske paviljongen nådde onsdag formiddag kinesisk tid 3 millioner besøkende. Publikumsmålsettingen er nådd, og ennå er det 17 dager igjen av EXPO. Nummer tre millioner var en 58 år gammel bankmann fra Shanghai.
- Den norske paviljongen er unik. Designen er helt utrolig, og det var dette som fikk oss til å stille oss i kø her, sier Chen Zuyi.
Det har vært lange køer utenfor Norges paviljong de siste dagene, og besøkstallet har vært på rundt 20 000. Dette er på nivå med de beste dagene i juni og juli. Det høyeste besøkstallet var 12. juli med 24 000 besøkende.
- Vi har ikke hatt noe ønske om å ha flest mulig gjester. Målet på tre millioner var beregnet ut i fra hvor mange vi trodde vi kunne gi en positiv opplevelse av Norge. Vi er selvsagt godt fornøyd med å nå tallet så lenge før slutt. Dette har gått over all forventning. De som skal ha størst takk er guidene som tar i mot så mange mennesker hver dag, sier Generalkommissær Arild Blixrud.
På fem og en halv måned har Norge på EXPO vært vert for kulturelle arrangementer og business-events, og ønsket gjester fra hele verden velkommen.
- Det er rett og slett utrolig moro. Dette gir oss et signal på at vår paviljong er vellykket, og også hvor velorganisert EXPO i Shanghai er, sier Blixrud.
Besøkende nummer tre millioner ble møtt av en stor delegasjon fra den norske paviljongen med Generalkommissæren i spissen, og folkemusikere fra Telemark.
Chen Zuyi besøkte EXPO for første gang og var der sammen med sin kone Xu Yanfang.
- Da vi kom inn i den norske paviljongen var den enda bedre enn på utsiden. Den er ren og åpen. Norge virker som et vakkert land, og vi fikk veldig lyst til å besøke Norge. Jeg skal pensjonere meg om to år og da håper jeg at vi får muligheten til å reise dit, sier Chen Zuyi.
Etter en VIP-omvisning og gavedryss avsluttet de to med en lunsj i den norske fiskerestauranten – Norwegian Seafood Restaurant. Restauranten på den norske paviljongen er drevet av Fursetgruppen og har nytt stor suksess på EXPO.
Relaterte artiklar:
• Bedre hjertehelse med fet fisk 15.10.2010
• Fokus på trygg nordisk mat 02.09.2010
• Kongelig restaurantåpning i Shanghai 02.06.2010
• Halvannet minutt i Shanghai? 04.05.2010
• Norsk laks - in China with Love 12.02.2010
• - Blomstrende handelsutvikling med Kina 15.01.2010
• Giske sparket i gang laksekampanje 15.01.2010
• Rødt og laks skal selge Norge under EXPO 2010 12.01.2010