Grønbech ny markedsdirektør i EFF

Børge Grønbech (39) fra Leknes i Nordland er ansatt som ny markedsdirektør i Eksportutvalget for fisk.

Grønbech er i dag EFFs fiskeriutsending i USA og overtar som markedsdirektør etter Merete Kristiansen, som skal bli EFFs neste utsending i Italia, melder Eksportutvalget for fisk (EFF).

Les også: Markedsdirektør blir fiskeriutsending 18.06.2011
Les også: Grønbech ansatt som leder for nytt USA-kontor 24.08.2009

– Vi har gjennomført en omfattende prosess for å finne ny markedsdirektør. Både eksterne og interne søkere har vært nøye vurdert og vi landet til slutt på den vi mener vil være den rette til å ta vårt markedsføringsarbeid videre, sier administrerende direktør i EFF, Terje E. Martinussen.

– Solid markedskompetanse

– I Grønbech får vi en markedsdirektør som har solid markedskompetanse og som kjenner sjømatnæringen svært godt gjennom utdannelse på Fiskerihøgskolen og mange års jobb i EFF, fortsetter Martinussen.

Grønbech har vært ansatt i EFF siden 1998 og vært bransjeanalytiker, bransjesjef for både pelagisk- og laks og ørretbransjen, før han i 2009 ble fiskeriutsending i USA.

– Jeg gleder meg til å vende tilbake til Tromsø og ta fatt på jobben som ny markedsdirektør. Det er en utfordrende og spennende jobb å få være med på å posisjonere norsk sjømat for fremtiden. Jeg ser frem til å jobbe med kompetente kolleger og med sjømatnæringen i dette arbeidet, sier Grønbech.

Børge Grønbech vil være på plass i Tromsø fra august 2012.