Jakter på smaken av Norge

Tirsdag 11. mai sparker landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen i gang konkurransene Ganefart og Det norske måltid.

Artikkelen er oppdatert 11.05.2010.

Hva blir Årets produkt i 2010? Og hvor ligger det beste spisestedet langs veien?

Begge spørsmålene skal få sine svar når landet i løper av sommeren finkjemmes for det beste som er å oppdrive av matprodukter, og for spisesteder som vet å presentere de lokale produktene og tradisjonene for sine gjester, skriver Landbruks- og matdepartementet i en pressemelding.

Det Norske Måltid.Det Norske Måltid.Det norske måltid kårer Årets produkt, Årets råvare sjø og Årets råvare land hvert år. I innledende runder kåres vinnere i alle tre kategorier i hvert fylke. 54 fylkesvinnere kjemper om tre nasjonale titler. Samarbeidet omfatter DnB NOR (hovedsponsor), Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Innovasjon Norge, Landbruks- og matdepartementet og Fiskeri- og kystdepartementet, Norges Kokkemesteres Landsforening, Norges Fiskarlag, Norges Bondelag, Norges Bygdekvinnelag, NHO Reiseliv og Stiftelsen Norsk Matkultur.

Les om fjorårets konkurranse her: Avspark for Det Norske Måltid 16.06.2009

Ganefart.Ganefart.Ganefart kårer det beste spisestedet langs vei og vann annethvert år. I innledende runder kåres vinnere i åtte regioner. Målet med konkurransen er å sette fokus på, og ikke minst få flere spisesteder som benytter norske råvarer med utgangspunkt i lokale mattradisjoner. GANEFART er et samarbeid mellom Norges Bygdekvinnelag, Innovasjon Norge og Landbruks- og matdepartementet.

Sjømatprodukter med lokal identitet

– Som fiskeri- og kystminister har jeg et spesielt ønske om at det skal serveres mer sjømat på spisestedene langs veien og langs kysten, og at vi skal få flere sjømatprodukter med lokal identitet, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen tirsdag, da hun sammen med landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, var med på å avrunde lanseringen av de to konkurransene, Ganefart og Det Norske Måltid.