Marit Bjørgen blir sjømatambassadør

Marit Bjørgen er ny sjømatambassadør for Norges sjømatråd. Foto: Henning Carr Ekroll / Norwegian Seafood Council

Før OL la Bjørgen om til tre ukentlige fiskemåltider og nå inngår Bjørgen samarbeid med Eksportutvalget for fisk for å styrke satsingen på sjømat i kostholdet.

Marit Bjørgen er allerede i gang med oppkjøringen til VM på hjemmebane og suksessoppskriftene fra Vancouver skal gjentas.

– Etter lang tids motgang måtte jeg ta grep før OL i Canada. I samråd med min lege la jeg om kostholdet og spiste sjømat tre ganger i uken. Under lekene i Vancouver var jeg tydelig på at omlegging av treningen og endringer av kostholdet var det som ga meg tre OL-gull, sa Marit Bjørgen på en pressekonferanse i Oslo i formiddag.

Uttalelsene Bjørgen ga til norsk presse i Canada ble fanget opp av Eksportutvalget for fisk (EFF) som har ansvaret for markedsføringen av norsk sjømat. Det ledet frem til Bjørgens første personlige sponsoravtale som ble signert i rette omgivelser på Tjuvholmen Sjømagasin i Oslo, skriver EFF i en pressemelding.

Da Marit Bjørgen vant sine medaljer i Vancouver hadde vår mestvinnende kvinnelige idrettsutøver ingen personlige avtaler. Nå er den første avtalen på plass og i avtalen inngår det at Bjørgen skal være ambassadør for Norsk sjømat de neste to årene.

– Avtalen er historisk for oss. Våre sponsorater har tidligere vært knyttet til kjente kokker og dette er første gang vi jobber tett med idrettsutøvere, sa markedsdirektør Merete N. Kristiansen i Eksportutvalget for fisk.

– Bjørgen har fått resultater ved å gjøre det myndighetene anbefaler oss alle å gjøre, nemlig å øke inntaket av sjømat til tre ganger i uken. Vi tror Bjørgens ambassadørkraft og sunne verdier skal kunne vise andre at det er lett å lykkes med sjømat, sa Kristiansen som la til at EFF har store forventninger til avtalen.

En sentral del av avtalen er at Marit Bjørgen skal få utviklet skreddersydde sjømatoppskrifter til sitt daglige kosthold. Disse skal også deles med publikum gjennom Marits egne web-sider og EFFs nettside Godfisk.no. I 2010 skal Bjørgen etablere egen blogg og mer aktivt benytte sosiale medier i sin dialog med publikum. Bjørgen skal også delta på en rekke arrangementer og aktiviteter med sjømatnæringen i årene som kommer.

Som ledd i arbeidet med sjømatoppskriften, debuterte Marit Bjørgen som oppskriftsutvikler for EFF. Pressen fikk smake ”Bjørgens Laksegryte” som er Marit Bjørgens egenkomponerte fiskefavoritt.