En ny Norsk Standard skal hjelpe produsenter av fiskeoljer til tidlig å oppdage avvik i lukt og smak.
Forsøk på overvektige mus, viser at proteiner fra torsk og melk kan hindre utvikling av fedme.
Resultat frå eit nytt doktorgradsarbeid, syner at endringar i laksedietten, ikkje endrar effekten vaksinar.
Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik åpnet Sjømatdagene på Hell.
Kollagentilskudd er svært etterspurt som helsekost. Nå kan dette proteinet bli god butikk også for fiskeindustri og andre matprodusenter.
Forskere har funnet ut at en miks av planteolje og fiskeolje kan stimulere dyr og mennesker til å danne sunt omega-3-fett selv.
Helsefordelene ved å spise fisk oppveier de ubetydelige risikoene.
Fiskeri og akvakultur har en viktig rolle for matsikkerhet og ernæring, mener FN.
Kan måltider basert på norske råvarer forebygge overvekt?
Det skal forskes på om sjømat har en positiv effekt på fedme, diabetes og mental helse.
NIFES: Gravide og ammende spiser så lite fisk at jodinntaket trolig er lavere enn ønskelig.
Vi kan ikke rangere sild som sunnest, laks som nest sunnest og torsk som minst sunn.
Hva skjer når viktige næringsstoffer utfordrer miljøgifter i sjømaten?
Oppdrettslaks som får lite marint omega-3 i kosten kompenserer med å lage sin eigen.
Magre fiskeslag er ei undervurdert kjelde til omega 3, viser ein ny studie.
Fisk er sunt året rundt, men hva har sjømatprodusentene lov å påstå?
Eksportutvalget for fisk var medarrangør av en stor pressekonferanse om kosthold.
Struktur og lønnsomhet i den marine ingrediensindustrien 2007-2010.
I november var EFF vertskap da syv ernæringseksperter besøkte Norge.
Det ikke er motsetninger i konklusjonen i to risikovurderinger, presiserer VKM.
Side 1 av 5